Столичният общински съвет ще гласува днес дали да премахне общинският

...
Столичният общински съвет ще гласува днес дали да премахне общинският
Коментари Харесай

СОС решава дали такситата в София да са временно без общински данък

Столичният общински съвет ще гласоподава през днешния ден дали да отстрани общинският налог за таксиметровите водачи поради ковид.
Според предлагането от 1 юли до края на януари 2021 година те ще бъдат освободени от такси за внасяне на налога към общината, който е в размер 850 лв., оповестява Българска национална телевизия.
По предварителни калкулации с тези облекчения в бюджета на общината няма да постъпят към 250 000 лв., изясни пред БНР общинският консултант Зафир Зарков.
" С това наше решение в действителност се отстранява тази спомагателна тежест към тях, а на тях ще им разреши да заплащат подобен интервал, за какъвто считат, че имат финансовата опция ", настоя той.
Очаква се през днешния ден столичните общинари да обсъдят и разширението на пешеходната зона в центъра на София. Предвижда се улица " Съборна " да бъде напълно освободена от коли.
" Имаме цялостно единодушие в общинския съвет за улица " Съборна " и превръщането й в пешеходна като се изключи един дребен сектор, което ще разреши на процедура от Градската градина до Южния парк да имаме едно безконфликтно пешеходно трасе като се изключи няколко кръстовища ", добави Зарков.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР