Столичният общински съвет промени критериите за прием в детските ясли.

...
Столичният общински съвет промени критериите за прием в детските ясли.
Коментари Харесай

Нови правила за прием в яслите и в първи клас в столицата


Столичният общински съвет промени критериите за банкет в детските ясли. Така разпоредбите за кандидатстване в общинските независими детски ясли се уеднаквяват с тези на детските градини.

Важна смяна е, че удостоверяването на хронични болести към този момент ще се прави от ТЕЛК, а не от персоналния доктор. Измененията ще влязат в действие до края на месеца.

При идващото кандидатстване за общински ясли, допустимият брой на децата с хронични болести се понижава от 5 на 3 в група, а повече точки ще се дават за непрекъснат адрес, за деца на работещи родители и студенти, както и в случай че детето има брат или сестра в същата ясла.

Заради дефицита тук-там, новите правила плануват по-сериозен надзор на записаните, само че непосещаващи деца.

Родителите с деца в яслите към този момент няма да могат да отсрочват тръгването на детето 90 дни, както беше до в този момент, а единствено 60.

"В яслите в действителност имаме максимален дефицит тук-там, в случай че би трябвало да сме точни, неслучайно тази година общинският съвет поддържа да изградим две нови независими детски ясли в "Красно село " и регион "Триадица " “, съобщи Дончо Барбалов, зам.-кмет "Столично общинско опазване на здравето.

Критерият "уседналост ", който към този момент се ползва за учениците в първи клас обаче не беше признат и за яслите. Причината е, че кандидатстването стартира в края на месеца, когато влизат в действие и новите правила.

Промени има и при приема на първокласниците.

Децата с кака или батко в същото учебно заведение към този момент ще попадат в първа група, без значение къде живеят, в случай че по-голямото дете е до 12 години.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР