Столичният общински съвет прие днес актуализацията на бюджета на София

...
Столичният общински съвет прие днес актуализацията на бюджета на София
Коментари Харесай

СОС прие актуализацията на бюджета на Столичната община

Столичният общински съвет одобри през днешния ден актуализацията на бюджета на София за 2020 година, която се постанова в резултат на пандемията с COVID-19.

Приходната част на бюджета се понижава с близо 18 млн. лева, което надлежно се отразява и на разходната част.

По думите на Дончо Барбалов, зам.-кмет по финанси и вносител на отчета измененията плануват 5 млн. лева в допълнение за настояща активност на градския транспорт; 1, 2 млн. лв. в допълнение за осветяване на улици и площади; 1 млн. лева за уголемение на локално платно на Околовръстния път.

В Капиталовата стратегия на Столичната община се включват и нови обекти, които се финансират със средства, отпуснати в допълнение от държавния бюджет като да вземем за пример създаване на детска градина за пет групи в регион "Люлин ", както и създаване на нова детска градина - филиал на ДГ 116 за четири култивиран и една яслена група в регион "Витоша " за 593 470 лева С актуализацията на бюджета ще бъде допустимо разширението на 119-та детска градина 119 в регион "Възраждане "; ремонт и реорганизация на постройката и дворното пространство на детската градина "Магнолия ", регион "Средец " за 91 361 лв; както и ремонт и реорганизация на детски градини в регионите "Слатина ", "Лозенец ", "Искър ", и "Кремиковци ".

Според Георги Георгиев, ръководител на комисията по финанси в СОС рецесията с ковид постанова смяна на бюджета. При фрапантен спад в приходите поради ковид, би трябвало да вземем съответни ограничения за финансовото здраве на общината, съобщи той по време на дебатите. Затова увеличихме вместо желаните 4, с 5 млн. лв. парите за градския превоз - с цел да осигурим на жителите постоянен градски превоз, без да понижаваме курсовете поради икономии на средства. Така ще подсигуряваме спокойствието на хората и достъпа до работните им места и домовете им, при съблюдаване на всички ограничения за сигурност, означи Георгиев, представен от Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР