Столичният общински съвет прие актуализацията на бюджета на София за

...
Столичният общински съвет прие актуализацията на бюджета на София за
Коментари Харесай

Столична община с близо 18 млн. лева по-малко приходи заради COVID-19

Столичният общински съвет одобри актуализацията на бюджета на София за 2020 година, която се постанова в резултат на пандемията с COVID-19, оповестява Българска телеграфна агенция.

Приходната част на бюджета се понижава с близо 18 млн. лева, което надлежно се отразява и на разходната част.

Промените плануват 5 млн. лева в допълнение за настояща активност на градския превоз, 1, 2 млн. лв. в допълнение за осветяване на улици и площади и 1 млн. лева за уголемение на локално платно на Околовръстния път, заяви зам.-кметът по финанси и вносител на отчета Дончо Барбалов.

Според Георги Георгиев, ръководител на комисията по финанси в СОС рецесията с ковид постанова смяна на бюджета.

При фрапантен спад в приходите поради ковид, би трябвало да вземем съответни ограничения за финансовото здраве на общината. Затова увеличихме вместо с желаните 4, с 5 млн. лв. парите за градския превоз - с цел да осигурим на жителите постоянен градски превоз, без да понижаваме курсовете поради икономии на средства. Така ще подсигуряваме спокойствието на хората и достъпа до работните им места и домовете им, при съблюдаване на всички ограничения за сигурност,, съобщи Георгиев по време на дебатите.

В финансовата стратегия на Столичната община се включват и нови обекти, които се финансират със средства, отпуснати в допълнение от държавния бюджет като да вземем за пример създаване на детска градина за пет групи в регион " Люлин ", както и създаване на нова детска градина - филиал на ДГ 116 за четири култивиран и една яслена група в регион " Витоша " за 593 470 лева

С актуализацията на бюджета ще бъде допустимо разширението на 119-та детска градина 119 в регион " Възраждане " ; ремонт и реорганизация на постройката и дворното пространство на детската градина " Магнолия ", регион " Средец " за 91 361 лв; както и ремонт и реорганизация на детски градини в регионите " Слатина ", " Лозенец ", " Искър ", и " Кремиковци ".

Дискотеки и питейни заведения не престават да работят, само че с понижен потенциал Кметът на Свиленград е в болница с ковид Забраниха публичните мероприятия на закрито в Тервел Шуменският университет минава напълно към онлайн образование Изчерпват се леглата за пациенти с COVID-19 в болничното заведение в Кърджали Костадин Ангелов за Коронавирус рецесията: Имаме сериозен дефицит на лекари Отново се извиха опашки за PCR тест пред РЗИ-Благоевград Протест против маските пред Министерството на здравеопазването Нови по-драстични ограничения влизат мощ в заведенията за хранене и клубовете в Пловдив Имунолог: Когато секрет с ковид попадне на повърхнина, може да издържи няколко часа 1472 нови случая на COVID-19 и 29 умряли за денонощие у нас Маските навън са наложителни от 22 октомври при скупчване на хора Санкции за лечебните заведения, които откажат да одобряват заболели с COVID-19 (ОБЗОР) До края на деня ще има изясненост къде ще са наложителни маските Задължително с защитни маски в кабинков въжен превоз и на въжен превоз станциите Намаляват на половина потенциала на нощните заведения в Пловдив поради COVID-19 Правителството обезпечи " Ремдесивир " до края на март 2021 година Борисов желае в заповедта за маските ясно да се изясни по кое време да ги носим на открито Румен Радев с още един негативен тест, РЗИ го пуска на работа Пълни са и двете Коронавирус отделения в Университетската болница в Стара Загора
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР