Столичният общински съвет отхвърли искането на кмета на район Изгрев

...
Столичният общински съвет отхвърли искането на кмета на район Изгрев
Коментари Харесай

Общински съветник обясни защо референдум за зелените площи и платеното паркиране не отговаря на закона

Столичният общински съвет отхвърли настояването на кмета на регион " Изгрев " доктор Делян Георгиев за осъществяване на локален референдум против застрояването на зелените площи в квартала и за въвеждане на зона за платено паркиране там. След диспути, траяли повече от един час, настояването не бе признато като против него гласоподаваха съветниците от болшинството в Столичния общински съвет (СОС).
" В Kомисията по устройство на територията разгледахме над 10 страници обзор на използваната нормативна уредба и систематизирана правосъдна процедура, в които се съдържат редица образци и причини за незаконност, още повече поради това, че СОС и съда, към този момент са се произнасяли по сходни въпрос ". Това сподели ръководителят на комисията и общински консултант от групата на ГЕРБ Силвия Христова.
 Комисията по превоз и пътна сигурност отхвърли настояването за осъществяване на референдум на кмета на регион „ Изгрев “ Комисията по превоз и пътна сигурност отхвърли настояването за осъществяване на референдум на кмета на регион „ Изгрев “
Постоянната комисия по превоз и пътна сигурност към Столичния общински съвет отхвърли предлагането на кмета на регион „ Изгре...
" По отношение на първия въпрос кметът на регион " Изгрев " Делян Георгиев не е вложил даже минимално изпитание и подготовка, с цел да се формулира нещо, което може да дискутираме и което би дало резултат в интерес на обществото. Отговорът на по този начин поставения от него въпрос в действителност е записан точно в нормативната уредба – в Закон за устройство на територията и ЗУЗСО, в Подробен устройствен план, в Общ устройствен план, които му предлагам да прочете, и които му обръщам внимание, че се одобряват, променят и допълват не посредством референдум. По вторият въпрос подготовката е не по-малко семпла. С него на жителите от Изгрев се предлага или всичко или нищо - Или на всички места или на никое място платена зона за паркиране в регион Изгрев? Този въпрос е също толкоз потребен, колкото и да вземем за пример въпроса: Да се яде ли единствено сладолед на територията на Столична община, регион „ Изгрев “? ", разяснява Христова.
" Ето за какво даже и в Комисията по УТ, където болшинство има опозицията, отчетът беше подложен на критика, както от официална страна, тъй като в него липсват нормативно избрани приложения и обосновки, по този начин и всъщност, освен от групата на ГЕРБ и Съюз на демократичните сили, само че и от сътрудници съветници от групата на Демократична България и от самостоятелния сътрудник Бонев. Въпреки това при гласуването стана ясно, че върховенството на закона и на Конституцията, както и здравият разсъдък са единствено за медийните изяви и за Facebook статусите на някои сътрудници от обединената към Българска социалистическа партия съпротива.
Реално за мен нямаше изненада, че точно в тази комисия се гласоподава срещу спазването на Закон за устройство на територията, на ЗУЗСО и Закона за директно допитване до жителите на локален референдум. Нямаше изненада, тъй като задачите на обсъждания отчет и задачите на всички, които го поддържат и имат болшинство в комисията са пределно ясни:
- политическа нечиста сделка в предизборна обстановка с цената на пренебрегването на закона и здравия разсъдък,
 От следващата година: И в събота „ Зелената зона “ ще се заплаща От следващата година: И в събота „ Зелената зона “ ще се заплаща
От 4 януари следващата година „ зелената “ зона за паркиране в столицата ще работи и в събота от 10:00 до 18:00 ч., съобщи БНР. Също...
- опит за илюзия на обществеността с неточно дефинирани и голословни въпроси и
- тичане от отговорност при решаването на съответни проблеми с ясни дейности и интензивност.
Подкрепящите отчета сътрудници за следващ път подценяват софиянци смятайки, че не е транспарантно ясно за какво се предлага строителна възбрана за 10 години, каквато процедура няма в закона, само че се изричат заявления против действителните стъпки за въвеждане на ред в строителството и за гарантиране на хармонична и качествена среда на живот, каквито стъпки инициира основния проектант посредством последните промени в Закон за устройство на територията.
Всички промени, които се направиха през последните години в законодателството по отношение на строителството и устройството на територията по самодейност на кмета на Следствен отдел към окръжна прокуратура и основния проектант вземат решение съответни проблеми, прекъсват порочни практики, търсят и намират баланс в публичните връзки за разлика от внасяните от време на време начинания за строителни забрани. Доказателство за думите ми има и в сегашния дневен ред - отчетите на районните кметове в за разширението на детски градини, които са вследствие на една такава самодейност на кмета и основния проектант за смяна в Наредбата за планиране, осъществяване и поддържане на здания за публично обслужване в региона на образованието и науката, опазването на здравето, културата и изкуствата ", добави още Христова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР