Столичният общински съвет обсъжда предложение на кмета Йорданка Фандъкова четири

...
Столичният общински съвет обсъжда предложение на кмета Йорданка Фандъкова четири
Коментари Харесай

​СОС обсъжда предложението на кмета Фандъкова за имотите в Борисовата градина​

Столичният общински съвет разисква предложение на кмета Йорданка Фандъкова четири парцела в Борисовата градина, в които имат присъединяване и частни притежатели, да бъдат трансферирани за стопанисване от " Софийски парцели " към Общината.

Граждански митинг посрещна общинските съветници преди тяхното съвещание. Протестиращите упорстват да се спре презастрояването на столицата, да не се позволява строителство в зелените площи, да се спре издаването на разрешителни за градеж от този общински съвет, защото остават едвам няколко месеца до края на мандата му. В митинга се включи омбудсманът Мая Манолова. А гражданските организации внесоха и документално своите претенции в общината.

Кметът Йорданка Фандъкова увери, че е в непрестанен контакт с гражданските организации и има същите цели, каквито и те. Но не постоянно може да се стопира строителството, защото терените са частни, а по конституция частната благосъстоятелност е неприкосновена.
Йорданка Фандъкова, кмет на Столична община: Да се приказва популистки, че със прекъсване просто на проекти въпросът ще се реши, това не е добре, тъй като по този начин се подвеждат хората. Има проекти, както говорихме доскоро за проекта на Борисовата градина, които пазят. И аз разгадавам на всеки областен кмет, когато се приготвя подобен проект, да взе участие интензивно, да има разговор с жителите.
Фандъкова се оплака от някои районни кметове и даде образец с община Средец. Въпреки писмената молба на Фандъкова, един от терените в Борисовата градина към момента не е вписан в кадастъра.

Фандъкова прикани да се одобри проект за устройството на Борисовата градина, който да направи невероятно каквото и да е било строителство на терена на парка. Започнат е юридически разбор парцел по парцел, с цел да се откри най-хубавият вид за жителите. Като в същото време обаче ще се държи сметка и той да не бъде най-скъпия, защото Фандъкова уточни, че в някои случаи вероятните решения може да костват десетки милиони левове.

Общинските съветници от Българска социалистическа партия поддържаха препоръчаното от кмета на София, само че отдават дейностите на администрацията на наближаващите избори.

" Хората стачкуват, само че едвам в този момент ги чуха ", сподели от Българска социалистическа партия.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР