Столичният общински съвет гласува единодушно решение на деца със специални

...
Столичният общински съвет гласува единодушно решение на деца със специални
Коментари Харесай

GPS-и на деца със специални потребности ще дава Столична община

Столичният общински съвет гласоподава единомислещо решение на деца със специфични потребности да се раздават гратис проследяващи GPS устройства. Темата стартира да се дискутира изключително интензивно през последните седмици към интервенцията по издирването на 12-годишния Александър от Перник. Докладът за включването на малолетните е импортиран в СОС от представители на разнообразни политически групи. Очаква се кандидатстването по мярката да стартира от средата на декември, а през първата половината на януари би трябвало да има първите утвърдени заявки.

За децата със специфични потребности са планувани два типа устройства. Първите са вид часовник, а вторите ще могат да се закачат на подобаващи за деца места. Чрез тях родителите ще могат да наблюдават в действително време местонахождението на децата си.  " Сваля се приложение за съответното устройство на телефона на родителя. Задава се една зона за сигурност, при напускането на която родителите получават известие, че детето не е в зоната ", изясни неотдавна председателят на СОС Георги Георгиев.

През април градският парламент одобри пилотен план за даване изцяло гратис на такива устройства на хора с деменция и Алцхаймер. Инициативата към този момент се употребява от 15 фамилии за техни близки. Всички разноски, в това число за месечните такси към мобилния оператор, се поемат от общината. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР