Столичният общински съвет е пред одобряване на ново мащабно застрояване

...
Столичният общински съвет е пред одобряване на ново мащабно застрояване
Коментари Харесай

Десислава Иванчева: Столичният ОС готви ново мащабно застрояване в Младост

Столичният общински съвет е пред одобрение на ново огромно застрояване на ”Гаранти коза ” в Младост. Втората част от проекта на ”Гранд каньон ” е със здания до 20 етажа и планува построяването на още стотици жилища без нови детски градини и без значително облекчение на трафика.
С екипа ми, който Русев уволни, направихме нужното и намалихме доста бъдещото застрояване за тази втора част на гигантския комплекс.

Така най-високата постройка ще бъде понижена от 114 до 80 метра, втората ще бъде съвсем два пъти по-ниска – от 84 на 46 метра, а третата постройка ще е висока едвам 12 метра или с 61 метра по-малко от в началото заложените 73 метра.

Ако не бяхме ние щяха да застроят в пъти повече от оптимално разрешените параметри по Общ устройствен план. Здравков към този момент беше дал зелена светлина, когато се сблъскаха с нас!

Имаше смисъл от гражданското ръководство на региона, всеки кол в колелото на безскрупулни, алчни и жадни за пари вложители е победа за елементарните жители. Не го забравяйте, когато дойдат локалните избори.

Ако желаете да изразите мнението си по отношение на този обстоен организационен проект, отидете на следващия ден (12.06) от 10:00 часа на съвещанието на комисията по Архитектура на ул. Московска 33.

Направихме и публично разискване на тази втора част от " Гранд каньон " с жителите на Младост, само че Здравков не го призна - било в зона Смф и жителите нямали право да се изричат, щом зоната не била жилищна. Нищо че се плануват голям брой жилища.

Десислава Иванчева, Facebook

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР