Столичният общински съвет днес прие предложението на кмета Йорданка Фандъкова

...
Столичният общински съвет днес прие предложението на кмета Йорданка Фандъкова
Коментари Харесай

Общинарите гласуваха вдигане на заплатите в градския транспорт с 30% до 2022 г.

Столичният общински съвет през днешния ден одобри предлагането на кмета Йорданка Фандъкова за повдигане на заплатите на водачите в градския превоз с 10% три следващи години. Първото нарастване се планува да е от 1 март 2020 година, а последното - през 2022 година, бе контрактувано сред кмета на София и управленията на КНСБ и КТ " Подкрепа ".

С 20 милиона лв. ще се усили общата сума на възнагражденията на работещите в столичния публичен превоз през 2020 година, изясни зам.-кметът по превоза Дончо Барбалов.

Сега главната заплата в столичния градски превоз е 1150 лева, а междинното заплащане е 1800 лева, в което са включени и парите за стаж, за храна, награди за добра работа и доходи от продажба на билети.

Групата на Българска социалистическа партия не гласоподава през днешния ден за нарастването на възнагражденията, тъй като по този начин щял да се " затвори казусът с материално-битовите условия на работещите в столичния градски превоз ", изясни Калоян Паргов, ръководител на групата на социалистите в общинския съвет. Според него тематиката изисква надалеч по-сериозни решения за възстановяване изискванията на труд в тази специалност.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР