Столичният общински съвет днес не подкрепи всеобхватната реформа на паркирането

...
Столичният общински съвет днес не подкрепи всеобхватната реформа на паркирането
Коментари Харесай

От Спаси София негодуват: СОС не прие идеята ни за реформа в паркирането

Столичният общински съвет през днешния ден не поддържа всеобхватната промяна на паркирането в София, препоръчана от самостоятелния консултант Борис Бонев,
бе импортирано още през юни, само че поради нормалните процедурни хватки на ръководещите, беше прегледано едвам в този момент. То предвиждаше десетки промени, измежду които фрапантно ограничение на служебните абонаменти за институциите, цифровизация и опростяване на процесите, нови места за доставки и зареждане, места за слизане и качване на пасажери, смяна на работното време на зоните, тъй че да дават отговор на днешните потребности на града и други.
 Елен Герджиков свика съвещания в СОС за паркирането Елен Герджиков свика съвещания в СОС за паркирането
На страницата си във Фейсбук ръководителят на СОС Елен Герджиков съобще следното: " Днес свиках съвещания с представители на всички...
Градските деятели от Спаси София остро подлагат на критика държанието на политическите партии, на които не им доближи храброст да поддържат нужните промени, макар че в предизборната акция обилно ги обещаваха.
„ За страдание съветниците се плъзнаха по популистката вълна и бързо не помниха за обещанията към жителите. ГЕРБ в акцията обещаваше безкомпромисни ограничения против тапите и мръсния въздух, а от Демократична България неведнъж в обществени позиции са заявявали нуждата от промяна на зоните за платено паркиране. Днешното им отмятане от обществените задължения не приказва добре за тяхната поредност и издава сериозна липса на визия за развиването на София. “ – съобщи Борис Бонев.
Стотиците безвъзмездни места, завладяни от всички институции в центъра на София, ще не престават да окупират общественото пространство за сметка на жителите. Няма да има и обособени места за зареждане на магазини, тъй че хаосът по и към комерсиалните улици ще продължи. Няма да има и обособени места за оставяне на деца и възпитаници към детските градини и учебните заведения, каквито бяха планувани в предлагането на Бонев, а Зелената зона няма да работи и в събота, тъй че да се понижи безредното паркиране към столичните паркове.
„ Управлението на столицата не значи единствено рязане на лентички, само че и взимане на сложни решения в името на по-доброто бъдеще и решение на насъбраните проблеми. Очевидно е, че храброст и воля за това няма. “ – споделят деятелите от Спаси София.
 Мащабна промяна на паркирането в София предлага Борис Бонев (СНИМКИ) Мащабна промяна на паркирането в София предлага Борис Бонев (СНИМКИ)
Мащабна промяна на паркирането в София предага самостоятелният общински консултант Борис Бонев от Спаси София. Проектът е импортиран в Столичния...
Бонев добави, че е откровено отчаян от неналичието на поредни дейности и действителни ограничения в битката против замърсяването и тапите. „ Трябва да се запитаме дали животът в днешна София ни харесва. Дали желаеме София да продължи да е най-замърсената и задръстена столица в Европейски Съюз, дали сме удовлетворени от хаосът по улиците и тротоарите ни. Ако отговорът е не, то разумно е да се чака, че измененията са нужни и неизбежни.
Сега е моментът за промени и не инцидентно, че всички европейски градове работят за понижаване на колите и насърчаването на другите форми на напредване – градски превоз и велосипедно придвижване. Осъзнавам, че част от ограниченията са непопулярни в кратковременен проект, само че са нужни и съм сигурен, че ще доведат до доста позитивни резултати. Докога ще отлагаме промените в София? “ – пита самостоятелният общински консултант.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР