Столичният общински съвет даде зелена светлина на проектът за спасяването

...
Столичният общински съвет даде зелена светлина на проектът за спасяването
Коментари Харесай

СОС прие спасителния план за Перник. Копаенето може да започне. А проблемите?

Столичният общински съвет даде зелена светлина на планът за спасяването на Перник. Предложението на държавното управление за водоснабдяването на миньорския град беше признато от СОС с 56 гласа “за ” и един въздържал се в лицето на Волен Сидеров.
Идеята на избавителния проект е Перник да получава вода от бент. “Белмекен” през “Бели Искър” и водопреносната мрежа на столицата. Така бедстващият град ще получи вода за питейни потребности с построяването на 13.5 км трасе от Мало Бучино до квартал " Мошино ".

Новината несъмнено е добра, само че за перничани. Пред столицата ще се появят други проблеми, предизвести през вчерашния ден някогашната зам.-кметица на “Младост” във Фейсбук.

Припомняме, че Биляна Петрова съобщи, че в случай че новият проект на държавното управление бъде подсилен от СОС и надлежно стане факт, това може би ще докара до безводие в София. Става дума за четири подводни камъка, които бяха систематизирани от Петрова като “национализация, вместо спешна връзка, трайно и вечно включване на Перник, неприятно водоподаване, ниско налягане” и в същото време прикани столичани да бранят личния си интерес.

На днешното гласоподаване в СОС обаче участва и кметът на Перник, който съобщи - това е единственият и най-правилният метод за спасяването на миньорския град от безводие. Опозиционните политически сили Българска социалистическа партия и " Демократична България " не икономисаха рецензии към проекта по време на дебатите, само че го поддържаха, както бяха декларирали в началото.

Позицията на групата на “Демократична България “ е, че планът е писан на коляно и без експертиза, че няма действителни гаранции за водата на софиянци и периодите за плана няма да се спазят, както и че част от Рилския тръбопровод е компрометирана.

След днешното гласоподаване може да стартира построяването на водопровода от Мало Бучино до Перник.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР