Столичният ЦСКА много рядко губи на Армията с два и

...
Столичният ЦСКА много рядко губи на Армията с два и
Коментари Харесай

Най-тежките загуби на ЦСКА на Армията

Столичният ЦСКА доста рядко губи на " Армията " с два и повече гола. Досега това се е случвало общо 10 пъти в шампионата, като най-голямото проваляне е от Нефтохимик с 1:4 през 2000 година. Вижте тези провали на " армейците " на техния стадион:
 Най-тежките загуби на Левски на
Най-тежките загуби на Левски на " Герена "

От български тимове

ЦСКА Червено знаме - Ботев (Пд) 1:3 - 09.04.1967, 21 кръг

През далечната 1967 година се е изиграло най-оспорваното състезание на България. След 20-ия кръг Ботев (Пд) е лидер с 26 точки, а ЦСКА е единствено с 2 точки по-малко, само че е едвам на четвърта позиция. Тогава Левски е с 23 пункта и общо 5 тима се борят за купата.

Мачът е от паметните за " канарчетата ". Те опустошават настоящия първенец, като още през първото полувреме с голове на легендите Георги Попов и Динко Дерменджиев повеждат с два гола разлика. В 76-ата минута Дерменджиев прави резултата типичен. Пропуските пред " алената " врата се редят един след различен, само че в края младият Димитър Пенев вкарва почетното попадение за домакините. Интересен факт е, че мачът се играе преди полуфинала за КЕШ сред ЦСКА и Интер.

В последна сметка Ботев (Пд) печели купата с 38 точки, като доста значима се оказва успеха на ЦСКА над Славия с 2:1 в 28-ия кръг. " Армейците ", които са на косъм от класиране за край за КЕШ остават на 5-то място с 34 точки. В този сезон България има и полуфиналист за КНК в лицето на вицешампиона Славия.

ЦСКА Септ. знаме - Марек 1:3 - 30.10.1976, 10 кръг

Втората такава загуба на ЦСКА още веднъж е през извънредно оспорван сезон. След деветия кръг на шампионата 1976-77 ЦСКА е преди всичко с 13 точки, само че с една точка по-малко са: Левски-Спартак, Марек, Тракия и Ботев (Враца). Тимът на Марек воден от огромния Янко Динков прави възторг, въпреки и дилетант. Двамата братя Иван и Венцислав Петров са привлечени от Торпедо (Карлово), където са натирени като " безперспективни " юноши на Левски-Спартак.

Гостите от Станке Димитров имат цялостно предимство и с два гола на Иван Петров в 30-ата и 48-ата минути повеждат. Сашо Паргов вкарава трето попадение, а Божил Колев в 78-ата минута прави резултата да наподобява по-приемлив. През втория полусезон Марек още веднъж побеждава " армейците ", постигайки втори дубъл след 1963-ата година против тях за състезание. Футболистите от тогавашния Станке Димитров най-после се окичват с бронзовите медали, като дълго време са в битката за купата. Те се класират за Купата на УЕФА и съумяват вкъщи да победят европейския исполин Байерн (Мюнхен) с 2:0. ЦСКА остава на 4 точки зад първенеца Левски-Спартак.

ЦСКА Септ. знаме - Дунав 0:3 служебно - 22.06.1985, 30 кръг

Този мач въобще не се играе. След свадите на финала за Купата, ЦСКА Септемврийско знаме и Левски-Спартак са разформировани и са им присъдени служебни загуби надлежно против Дунав и Берое. За " армейците " този резултат е без никакво значение, до момента в който русенци с " успеха " си резервират мястото си в А група за сметка на Миньор.
 Снимка 281513
ЦСКА - Металург 0:2 - 17.04.1999, 23 кръг

През един от най-слабите си сезони ЦСКА губи вкъщи сензационно от пернишкия Металург с 0:2. Столичани са едвам на седма позиция преди този театър. Перничани вършат серия от забележителни мачове и печелят с два гола на Генчо Симонов, който демонстрира непокътнатата си марка - салто мортале.

В края на сезона Металург е изхвърлен от А група за уговорени мачове, въпреки че приключва на десета позиция. ЦСКА се изкачва до пето място и губи още един път на " Армията " - в предпоследния кръг от първенеца Литекс с 2:3. Това е шампионата, в което ловчанлии се гониха с Левски цялостен полусезон без двата тима да губят точки.

ЦСКА - Нефтохимик 1:4 - 27.02.2000, 16 кръг

В първия пролетен кръг Нефтохимик на процедура обезпечи купата на Левски. " Армейците " бяха единствено на три точки след безконечния противник и никой не очакваше да създадат тъкмо такава неверна крачка. " Шейховете " бяха на трето място и разполагаха с най-силната си генерация.

Незабравимият Велиян Парушев откри за гостите в 15-ата минута. Те имаха преимущество и повишиха на 0:2 посредством Милен Георгиев. Димитър Иванов понижи преди почивката след гол с глава. През второто полувреме Тодор Киселичков вкара две попадения с хубави далечни удари и направи победа на Нефтохимик разгромяваща.

Това беше сезонът с " кървавия " гол на Георги Иванов-Гонзо. Левски стана първенец с 12 точки задатък пред ЦСКА, а Нефтохимик приключи на четвърто място и се класира за Купата на УЕФА.
 Снимка 475067
Източник:

ЦСКА - Миньор 0:3 - 25.10.2009, 10 кръг

Това е един от най-скандалните мачове в историята на софийския гранд. ЦСКА се намираше преди всичко с 8 победи и 1 тъждество и изглеждаше като главен любимец за купата. Перничани бяха на десета позиция с 10 точки, колкото имаше и Левски.

Безсилието на " армейците " в този дуел беше напряко отчайващо. Румен Трифонов откри за гостите в 15-ата минута, а обещаващият Даниел Златков удвои в 53-ата минута. Независимо, че Христо Господинов от Миньор беше изпъден, домакините по този начин и не можаха да се върнат в мача. Връх беше пропуснатата дузпа от Мишел Платини. В добавеното време юношата на " армейците " Румен Трифонов направи резултата типичен.

След тази среща ЦСКА продължи да губи движение и финишира на 8 точки зад първенеца Литекс. Миньор зае удобното осмо място в крайното класиране.
 Снимка 475066
Източник:

ЦСКА - Литекс 0:2 - 02.03.2013, 16 кръг

Двата отбора бяха в сянката на борещите се за купата Лудогорец и Левски. Армандо Ваюши вкара по едно попадение през двете полувремена. Накрая ЦСКА взе бронзовите медали, а Литекс се класира на почетното пето място.

Това е сезонът, в който Левски изпусна сигурна купа след тъждество в последния кръг вкъщи против Славия. Така Лудогорец стана първенец за втори следващ път.

ЦСКА - Лудогорец 0:2 - 10.11.2013, 17 кръг

Мачът се очакваше с голямо неспокойствие от почитателите на ЦСКА. Лудогорец имаше преднина от 8 точки и при победа на процедура изхвърляше " армейците " от борбата за купата.

След огромен пропуск на гостите първоначално, столичните футболисти упражниха сериозен напън. Владислав Стоянов игра чудесно на вратата на " орлите " и избави няколко доста рискови положения. В 28-ата минута юношата на ЦСКА Михаил Александров откри, откакто беше изведен зад отбраната. През второ полувреме Марселиньо уцели гредата след хубава соло акция. Топката отскочи до Върджил Мисиджан, който с обмислен удар вкара за 0:2.

В края публиката засипа гостите с бутилки от минерална вода. Лудогорец взе третата си купа, а ЦСКА се задоволи с бронзовите медали, застигайки по точки другия кандидат Литекс.

ЦСКА - Лудогорец 0:2 - 01.04.2017, 26 кръг

Срещата от последния кръг на постоянния сезон на процедура беше без значение. Лудогорец имаше преднина от 18 точки и за ЦСКА беше единствено въпрос на авторитет да вземе успеха.

Домакините водени в офанзива от Каранга нападна през цялата среща. Героги Дерменджиев беше позиционирал " орлите " чудесно. Отново в 28-та минута падна първия гол. Козмин Моци вкара марково попадение с глава след центриране от фаул. Топката се удари в дясната греда и влезе в мрежата. В 41-та минута Вандерсон на ръба на засадата овладя топката и подаде на Джонатан Кафу, който нямаше по какъв начин да сгреши на празна врата за 0:2.

" Армейците " направиха доста пропуски, като най-вече се отличи Каранга. Лудогорец завоюва шестата си поредна купа с задатък от 16 точки пред столичани.

ЦСКА - Черно море 1:3 - 20.07.2020 - 2 кръг

" Армейците " направиха втора издънка на старта на актуалното състезание. Али Соу се отличи с два огромни пропуща първоначално. Исмаил Иса откри за " моряците " в 23-та минута след страхотна солова акция отляво и кинжален завършващ удар под дребен ъгъл. В 36-ата минута Стойчо Атанасов игра с ръка и Георги Кабаков уточни бялата точка. Родриго беше невъзмутим за 0:2. В 60-ата минута същият футболист с обмислен удар направи резултата типичен.

ЦСКА въпреки всичко вкара едно попадение посредством Тони Уот в 74-ата минута. " Армейците " се отличиха с безкрайните си пропуски в този дуел.

Какво ще се случи през сегашния сезон към момента е рано да се каже. Ако краткотрайното класиране бъде оповестено за извънредно Лудогорец ще вземе девета поредна купа. ЦСКА е на четвърта позиция с 46 точки, толкоз колкото имат Левски и Локомотив (Пловдив). " Орлите " са с задатък от 9 точки, само че и мач по-малко два кръга преди края на постоянния сезон. Ако въпреки всичко се доиграе цялостният формат на шампионата ЦСКА и Черно море може да се срещнат още два пъти. " Моряците " са шести с 37 точки и имат директен дуел с Берое за попадане в челната шестица.

Коронавирусът обърка доста неща, в това число и българското футболно състезание. Развитието на пандемията ще даде отговор на всички въпроси. Колкото по-скоро, толкоз по-добре.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР