Столичният Левски спечели задочния спор за второто място в българската

...
Столичният Левски спечели задочния спор за второто място в българската
Коментари Харесай

Левски запази второто място срещу Локо Пловдив в последния мач на Георги Илиев

Столичният Левски завоюва задочния спор за второто място в българската Първа лига с Локомотив (Пловдив), откакто в най-дербито от последния есенен кръг двата отбора приключиха наедно 0:0 на " Лаута ",
Столичани по никакъв метод не се възползваха от обстоятелството, че играха над половин час с човек повече след червен картон на Ален Ожболт.
Двубоят обаче ще остане в историята ка финален за един от най-знаковите футболисти в българския хайлайф през последните 20 години Георги Илиев изигра последния мач в професионалната си кариера.
Повече за развиването на дуела прочетете в SportLive.bg
38-годишният деец изведе с капитанската лента Локомотив Пловдив против Левски в мач №461 в родния хайлайф и се трансформира в играча с най-вече дуели.
Полузащитникът получи картина от управлението на Локомотив, а публиката го изпрати със заслужени овации и викания.
Именно със „ смърфовете " Илиев става за първи път първенец на България през 2004 година Втората му купа е с екипа на ЦСКА през 2008 година Той е печелил по един път Суперкупата с двата тима, а един път и Купата на България с „ армейците.
За националния тим варненецът има 24 мача, в които отбелязва 2 гола. Последният му дуел с националната фланелка датира от 10 юни 2019 година при загубата от Косово на „ Васил Левски с 2:3.
Може би най-болезненият момента от кариерата на Илиев е абсурдът, с който си потегли от родния Черно море през това лято. Той, дружно с още петима футболисти на „ моряците ", бе наклеветен, че е играл симулативно против ЦСКА (1:3) след детектор на лъжата.
Така те бяха извадени от групата за мача с Лудогорец в последния кръг, който „ орлите " завоюваха и станаха за осми път първенци. В следствие изгонените от Черно море футболисти се подложиха на втори детектор на лъжата, който устояха, в опит да изчистят имената си. Георги Илиев съобщи, че е „ надълбоко потиснат " и „ омерзен " от тези обвинявания.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР