Столичният кмет Йорданка Фандъкова спира временно договора на фирмата, която

...
Столичният кмет Йорданка Фандъкова спира временно договора на фирмата, която
Коментари Харесай

Фандъкова замразява договора с фирмата, ремонтираща градинката пред СУ

Столичният кмет Йорданка Фандъкова стопира краткотрайно контракта на компанията, която ремонтира градинката " Св. Климент Охридски ". Причината - некачествено осъществяване. Договорът се замразява, до момента в който не отстранят всички нередности. Фирмата " ПСТ Груп " е изпратила писмо до общината,с което уведомява, че всичко е готово. Това провокирало възмущението на кмета и основния проектант, както и днешната неочаквана инспекция.

Видимо ядосана и недоволна, кметът на София Йорданка Фандъкова разгласи, че ще задейства член 12 от контракта с изпълнителите " ПСТ груп. " Той гласи,че при констатиране на некачествено осъществяване, се стопира плана до отстраняването на проблемите, като периода за осъществяването продължава.
Йорданка Фандъкова, кмет на София: Докато не го извършите равно, въобще няма да разясняваме подготвеност!Здравко Здравков, основен проектант на София: Това, което се пое като ангажимент, фрагментите, които са изпочупени са ги намазали с теракол. Ми ние това нещо няма да го приемем!
Според основния проектант в градинката " Св. Климент Охридски " има поредност от забележки - от неравности по настилката до разминаване на фугите и нелепи елементи.
Здравко Здравков, основен проектант на София: Контактната зона със същетсвуващите бордюри, сега е още веднъж наплескана с някаква циментова замаска, не знам какъв е материала. Това, че не са изрязани детайлите по периферията, е извънредно недобро решение. Йорданка Фандъкова, кмет на София: Нито общината, нито кметът редят павета. За мен при неотстранени забележки да се желае приемателна комисия и привършване на обект, това значи единствено едно, че се търси метод да се оправдаят за глобите, които предстоят в следствие.
Заместник-кметът на Столичната община Дончо Барбалов посочи, че строителната площадка е открита на 2 юли 2018 година за период от 365 дни. От общината се заканиха този път да употребяват и последната уговорка за наказания и неустойки по контракта, в случай че дефектите не бъдат отстранени.
 Йорданка Фандъкова отхвърли да одобри ремонта на градинката Йорданка Фандъкова отхвърли да одобри ремонта на градинката "Св. Климент Охридски "
Столичният кмет Йорданка Фандъкова отхвърли да одобри ремонта на градинката "Свети Климент Охридски ". Причината е, че изпълнителите не са отстранили кон...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР