Столичният кмет Йорданка Фандъкова ще се кандидатира за нов мандат

...
Столичният кмет Йорданка Фандъкова ще се кандидатира за нов мандат
Коментари Харесай

Столичният кмет Йорданка Фандъкова ще се кандидатира за нов мандат


Столичният кмет Йорданка Фандъкова ще се кандидатира за нов мандат на локалните избори, планувани за 27 октомври. Това разгласи самата Фандъкова през днешния ден по време на инспекция на строителството на сектор от третата линия на метрото от Орлов мост до метростанция " България " /на бул. " България " и бул. " Акад. Ив. Гешов " /. Кметът пропътува дистанцията с дрезина дружно с шефа на " Метрополитен " Стоян Братоев, министъра на превоза Росен Желязков и публицисти, съобщи Българска телеграфна агенция.

София се развива през последните 10 години и се трансформира не с приказки, а с доста работа. Отново ще заложа на явен и прецизен график за работа, който включва нови планове и хрумвания, нови хора и сила, сподели Фандъкова. По думите й работата за София би трябвало да продължи, тъй като това е нейната най-голяма мотивация. Решението на столичния кмет да се кандидатира още веднъж не е непринудено, а се основава на възприятието й за отговорност към огромното доверие, което получава през всичките тези години за смяната на града. Обратното съгласно Фандъкова би означавало изменничество към доверието и напъните за смяна. София е моят град, от тринадесетгодишната си възраст съм тук, учила съм тук, родила съм щерка си тук, имам управнически опит за града ни над 20 години, сподели кметът.

Тя си е сложила три огромни задания за идващия интервал на ръководство. На първо място това е дейната работа в кварталите на града - дребните улици и междублоковите пространства, паркирането. На второ място е превръщането на София в зелен и чист град посредством " зеления " кръг, който ще свърже кварталите на София с парковете, както и засаждането на зелен пояс към София, уточни Фандъкова. Третата задача е дигитализацията и дейното прилагане на технологиите в работата на общината за по-голяма бистрота, по-голям надзор и улеснение за хората, и за бизнеса.

Фандъкова съобщи, че най-големият и стратегически план за града - строителството на метрото, не би трябвало да стопира, както и разширението на Южната дъга от " Младост " до Автомагистрала " Тракия ", което ще стартира през този месец. Кметът залага и на вътрешните кръгове, които ще облекчат трафика в града.

На въпрос ще победи ли Мая Манолова на изборите кметът отговори, че тя още не е оповестила дали ще се кандидатира. За Фандъкова мощната мотивация да продължи напред се дължи на доверието на хората. Те ще решат какъв ще бъде резултатът от изборите. Ние сме подготвени да работим, подготвили сме нашата стратегия, съобщи Фандъкова. Тя уточни, че преди 10 години екипът е почнал работа в условия на тежки рецесии, които към този момент никой не помни.

Фандъкова разгласи, че напълно скоро ще показа новата листа с общинските съветници на ГЕРБ. Изпълнителната комисия на партията ще би трябвало да заседава и да я утвърди. Днес разгласявам своето решение, в идващите дни ще продължим да работим и когато съм подготвена с листата, ще го афишира обществено, както направих през днешния ден, сподели кметът.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР