Столичният кмет Йорданка Фандъкова се срещна с ръководството на столичната

...
Столичният кмет Йорданка Фандъкова се срещна с ръководството на столичната
Коментари Харесай

Фандъкова за оставките на лекари във Втора градска: Очевидно има нарушена комуникация

Столичният кмет Йорданка Фандъкова се срещна с управлението на столичната Втора градска болница, като на срещата бе разисквана готовността на най-малко 85 лекари да подадат оставки, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Медиците са подготвени да изоставен, защото нямат никакво защитно облекло или инсталация да лекуват заболели от ковид, а проектите на Столичната община са болничното заведение да бъде превърната в амбулатория за болни от COVID-19.

“На срещата стана ясно, че няма никакъв проблем със защитните дрехи, всичко това е обезпечено. Стана ясно още, че има проект, и че той е обсъждан със шефовете на отделения. Очевидно имат някакви разлики, явно има лекари, които доста желаят да продължат да работят единствено по този начин както са работили до момента, само че ясно е за всички, че обстановката е нова, динамична, и че всички би трябвало да имаме подготвеност да променяме в придвижване организацията ”, заяви Фандъкова след срещата.

Кметът добави, че не е пристигнала да убеждава хората да останат да работят, а е пристигнала, с цел да види какви са проблемите, какви са терзанията им. „ Направихме среща с ръкводството на болничното заведение и всички шефове на отделения и клиники, с цел да мога да чуя какви са условията; да установя, че явно връзката не е била на нужното равнище сред управлението и самите лекари, и несъмнено, да потърсим разновидности “, уточни тя.

Фандъкова се надява управлението на болничното заведение, дружно с представители на Софийската гилдия на Лекарския съюз да помислят за намирането на разновидности, които да бъдат показани за разискване в общината.

„ През това време аз ще проведа диалози със столичната РЗИ, с цел да забележим какви разновидности са вероятни. Един от разновидностите, който беше обсъждан още предходната седмица, е да бъде отворено едно поделение, както в действителност беше и проектът ни, с 10 кревати, което има опция с обособен вход да работи, а останалите отделения да продължат своята естествена работа. Разбира се, досега, в който не се появи пациент с ковид, тъй като това постоянно е допустимо във всяка една болница и във всяко едно поделение “, уточни столичният кмета.

Фандъкова продължава да чака предложенията на ръковдството, които да бъдат прегледани от хората, които взимат решения.

На въпрос за изказвания на медиците, че няма тук задоволително инсталация, кметът на София сподели: “Много неща чух, явно има нарушена връзка, тъй като чух и друго. На срещата беше и шефът на белодробното поделение, който сподели, че те са изцяло подготвени да одобряват заболели при положение, че има задоволително хора и екип ”.

БГНЕС напомня, че тази заран кметът съъбощи, че до момента в който болничното заведение не бъде оборудвана с подобаваща инсталация, а лекарите – снабдени с персонални защитни средства, заболели от ковид няма да бъдат одобрявани.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР