Столичният кмет Йорданка Фандъкова също не е съгласна с някои

...
Столичният кмет Йорданка Фандъкова също не е съгласна с някои
Коментари Харесай

И Фандъкова не хареса някои строежи в Борисовата градина


Столичният кмет Йорданка Фандъкова също не е съгласна с някои елементи от проекта за Борисавата градина. Това излиза наяве от неин пост във профила й във фейсбук. Утре следва представянето и първото публично разискване на плана. Документът на проектант Ковачев ще бъде показан пред жителите в УАСГ.

Според столичния кмет обаче се и спекулира с Плана на Борисовата градина.

Фандъкова отхвърля, че с проекта за Борисовата градина се цели сеч и строителство в Борисовата градина. Забележките й били в посока опазване историческия тип на Борисовата градина.

Йорданка Фандъкова разказва позициите, които ще пази при разискването и приемането на проекта на Борисовата градина:

Не поддържам предлагането на проектанта за създаване на съществуващото преди десетилетия Климатично учебно заведение. Тази зона би трябвало да е част от зелената система на парка.

Обектите на " Спортна София " и Конната база би трябвало да бъдат непокътнати на местата, на които са, а стадион " Юнак " да е във типа, в който го помним.

Стадионите в Борисовата могат да бъдат реновирани, само че не и разширявани.

Автокъщата би трябвало да бъде отстранена, за което от предходната година водим каузи. На нейно място се планува под земята паркинг. Предложението на арх. Ковачев там да се построи музей, може да бъде разисквано, само че мнението ми е, че не би трябвало да се позволява застрояване отвън съществуващото.

Къпалнята " Мария Луиза " се резервира и изрично не се позволява в допълнение разширение и застрояване.

Фандъкова въпреки всичко се хвали с първия студентски кампус в столичния Студентски град, който е на финала.

Той е на терен от 27 дка , където се обособяват четири от съществуващите общежития - три на Техническия университет и едно на Минно-геоложкия . Предвиден е и паркинг на две равнища с 40 места .

" С проекта за Студентски град обособихме 10 кампуса и спасихме от застрояване 220 дка. През 2001 година е признат проект, който планува застрояване на всичко, което може да се застрои . Най-фрапиращо беше, че за застрояване е предназначен даже и дворът на Националната спортна академия . Затова през 2008 година започнахме правенето на нов проект, с който спасихме 70-те декара от двора на НСА и общо 220 дка зелени площи ", написа Фандъкова.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР