Столичният кмет Йорданка Фандъкова провери ремонтните работи по разширението на

...
Столичният кмет Йорданка Фандъкова провери ремонтните работи по разширението на
Коментари Харесай

Ремонтът на бул. Т. Каблешков трябва да приключи до края на юли

Столичният кмет Йорданка Фандъкова ревизира ремонтните работи по разширението на бул. “Тодор Каблешков “ в сектора от бул. “Цар Борис Трети “ до ул. „ Майор Горталов ”. Там към този момент бяха сменени канализацията и бяха изместени телекомуникационните мрежи, като в този момент се построява уличното осветяване, а пътните платна се приготвят за асфалтиране.

Фандъкова уточни, че осъществяването на ремонта се прави по график, макар неприятното време, и би трябвало да завърши до края на юли:

Булевард " Тодор Каблешков " е основен и стратегически обект, тъй като е част от вътрешния кръг на града. Ние сме окуражени да ускоряваме работата по цялото продължение на булеварда. След направени отчуждения имаме подготвеност да стартираме разширението от бул. " България " до ул. " Костенски водопад ". Там се афишира процедура, имаше разискване с живеещите в хода на плана като от бул. България до бул. " Симеоновско шосе " се планува и трамвайно трасе. Върви доста интензивно отчуждаването на другите сектори. В последните години сме отчуждили 37 дка, с цел да може да работим по протежението на булеварда. Това са над 23 милиона лв.. Предстои ни отчуждаването на още към 35 дка - много сериозен ангажимент.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР