Столичният кмет Йорданка Фандъкова провери реконструкцията на ул. Резбарска. При

...
Столичният кмет Йорданка Фандъкова провери реконструкцията на ул. Резбарска. При
Коментари Харесай

Ремонтират софийските булеварди до 15 септември

Столичният кмет Йорданка Фандъкова ревизира реконструкцията на ул. " Резбарска ". При инспекцията Фандъкова означи, че това е извънредно натоварена улица, защото тук с изключение на жилища, се обитава и промислена зона и минават тежка техника и камиони. Стойността на ремонта на ул. " Резбарскаа " е към един милион лв..

При цялостната реорганизация проблем е представлявал остарял колектор, който е спрял да действа още през 60-те години. Той към този момент е зарит. Очаква се цялостна реорганизация на улицата и на водопровода да завърши до 15-ти септември. Дължината на обекта е към 700 метра.

Следващата година следва и цялостна реорганизация на улиците " Каменоделска " и " Първа Българска войска. По думите на Фандъкова процедурите за тези обекти са се забавили поради многото обжалвания .

" Като цяло чакам по-голямата част от обектите да приключат в период до 15-ти септември " , сподели още столичният кмет.

В момента най-тежко е ситуацията на бул. " България " , където се работи доста интензивно. Фандъкова изясни, че едвам когато завърши реконструкцията на това платно ще се мисли дали да се стартира с платното в посока център. " Ако наближи 15 -ти септември, платното към центъра ще бъде оставено за идната година.

Столичният кмет благодари на жителите за търпението.

" За мен е значимо да използваме сезона, да създадем оптималното ", сподели още столичният кмет и добави, че инфрастурктурата на София изисква доста старания.

Фандъкова още веднъж посочи, че там, където от общината не са удовлетворени от качеството на работа, връщат компаниите да работят за своя сметка. Фирмите получават и съществени наказания за закъснение и неприятно качество. Очаква се през август да бъде наваксано забавянето и на ремонта на " Западен парк ". Почти подготвен е ремонтът на " Южния парк ". Ремонтират се и доста учебни заведения, детски градини. Почти подготвена е и Спортната зала в столичния квартал " Овча купел ".

" В София се строи интензивно по обществената инфраструктура ", установи кметът.

Относно басейна " Мария Луиза ", Фандъкова изясни, че този обект е възложен в по-голямата си част на частно сдружение. По думите й там не може да стане нищо друго, с изключение на да се възвърне басейнът. На този стадий притежателите са внесли план при основния проектант.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР