Столичният кмет Йорданка Фандъкова призова гражданите да се погрижат предварително

...
Столичният кмет Йорданка Фандъкова призова гражданите да се погрижат предварително
Коментари Харесай

Фандъкова: Купете си билетчета предварително

Столичният кмет Йорданка Фандъкова прикани жителите да се погрижат авансово за пътуването си, да си закупят билети или да си заредят картите за градския превоз. Билети могат да се закупят с изключение на в ЦГМ и в тото пунктовете и пощите , осведоми Фандъкова в студиото на БиТиВи.

Това беше и отговорът й естествени ли са изискванията за закупуване на билети и карти, изключително в случай, че от 4 януари и контрольорите в градския превоз към този момент не продават билети , а водачите не вършат това още от пролетта на тази година поради епидемията.

Хаосът с дистрибуцията на билети за градския превоз в допълнение се усложни от обстоятелството, че през 2020 година местата, откъдето може да се купи билетче, бяха понижени доста, а и бяха демонтирани автоматите за продажба на билети в самите транспортни средства. Това се случи с обяснението, че най-късно от 1 януари 2021 година ще проработи електронна система за самотаксуване , работеща с абонаментни, дебитни и кредитни карти, а софиянци ще могат да си купят билет и през смарт телефона си. Това обаче бе отсрочено обаче в последния миг за след месеци.

Ако превозът не се заплаща от хората, които употребяват, той се заплаща от всички останали, съобщи Фандъкова и напомни, че за предходната година приходите на градския превоз са намалели с ¾.

Всички 12 000 устройства от новата система за таксуване към този момент са инсталирани, даже и в третата линия на метрото, само че тя ще започва едвам през май в цялостен размер . За забавянето на тази система, Фандъкова също беше уклончива и оправда Центъра за градска подвижност с пандемията. " Всеки може да разбере забавянето на работата поради заплахите от епидемията. "

Вече има обаче конкретизиран график от ЦГМ , който е показан в Столична община. Предстои ЦГМ да предложи промени и в наредбите, както и да се разсъждава за тарифната политика , уточни Фандъкова, правейки намек за увеличение на цената на билетчето в София.

16 млн. лева по-малко са приходите в бюджета на столична община, уточни още Йорданка Фандъкова. В момента се разпределя бюджета, към момента не може да се каже дали ще се наложи актуализация на бюджета. Това ще зависи и по какъв начин ще се развие епидемията, здравната рецесия и икономическата рецесия, изясни кметът.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР