Столичният кмет Йорданка Фандъкова поиска втора оставка в рамките на

...
Столичният кмет Йорданка Фандъкова поиска втора оставка в рамките на
Коментари Харесай

Фандъкова поиска оставката на главния архитект на "Младост" заради разрешен строеж

Столичният кмет Йорданка Фандъкова изиска втора оставка в границите на два дни, този път поради издадено позволение за строителство на терен, за който се търси опция да остане зелена повърхност.

В пост в страницата си във " Facebook " тя разгласи, че упорства кметът на " Младост " да изиска оставката на основния проектант на региона арх. Стефан Стефанов поради издадено позволение за градеж сред блоковете 401 и 409 в квартала.

Фандъкова изяснява, че по нейна заповед работна група, включваща общински съветници от всички политически сили, основния проектант на София Здравко Здравков и кмета на " Младост " Румен Русев, от няколко месеца преглеждат проблематичните парцели в " Младост " с планувано застрояване, а задачата е те да бъдат непокътнати като градини и зелени площи.

" Днес разбрах, че до момента в който текат договаряния за пренасяне на тези парцели на общински терени, основният проектант на регион " Младост " е издал позволение за градеж на един от тях - при бл. 401 в " Младост " 4. Това с изключение на очевиден бойкот на договарянията е и провокация към нашите общи старания с общинския съвет да запазим за зелени площи терени, които са междублокови пространства и градини. Настоявам кметът на " Младост " да изиска оставката на основния проектант на региона арх. Стефанов. Главният проектант на Столична община арх. Здравков изисква за инспекция цялата документи на плана ", се споделя в обявата на Фандъкова.


За новия градеж заяви няколко часа по-рано през днешния ден общинският консултант Войслав Тодоров, който е измежду уредниците на цивилен митинги против презастрояването на София. " Между блокове 401-409 в Младост 4 има издадено позволение за градеж на 7-етажна постройка. На това място хората стачкуват от 2016 година насам, тъй като постройката е на 5-6 метра от прозорците им и визира детска площадка в съседство ", написа той във " Facebook ".

Случаят е още абсурден, изяснява Тодоров, тъй като работна група от общински съветници от два месеца работи за обезщетяване на проблематични парцели в " Младост " и този терен е на трето място по приоритетност за целия регион.

По време на договарянията за обезщетяване на притежателя на терена пред блок 401, районният проектант на " Младост " е издал разрешението за градеж. Така вложителят се отхвърля да договаря с работната група и взема решение, че ще строи точно в междублоковото пространство, изясни Тодоров.

Преди два дни, също с пост във " Facebook " Йорданка Фандъкова оповести, че е поискала и получила оставката на шефа на строителния контрол в Столичната община Влади Калинов поради решението му да спре процедурата за срутване на противозаконните навеси на терасата на ръководителя на антикорупционната комисия Пламен Георгиев.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР