Столичният кмет Йорданка Фандъкова охотно жертва заместника си Евгени Крусев

...
Столичният кмет Йорданка Фандъкова охотно жертва заместника си Евгени Крусев
Коментари Харесай

Превърна ли се Крусев в бушон, запазващ поста на Фандъкова?

Столичният кмет Йорданка Фандъкова драговолно жертва заместника си Евгени Крусев поради ремонта на " Граф Игнатиев ". Това е мнението за оставката на зам.-кмета по превоза на София на в. Сега.
Фандъкова одобри оставката, без да каже и една добра дума за работата на довчерашния си заместител, и се постара дискретно да се разграничи от всякаква отговорност за ремонта.
" Като възложител на плана Евгени Крусев носи своята отговорност. Реконструкцията на ул. " Граф Игнатиев " е огромен план, при реализацията на който се изискват експертизата и способените решения на необятен кръг специалисти, включително и проектантите. В този развой всеки един носи своята персонална и професионална отговорност “, съобщи несигурно тя. Внушението й беше подсилено от ГЕРБ, които на ексклузивен брифинг за качеството на въздуха акцентираха, че Крусев е " един младеж с капацитет ", който обаче не е член на ГЕРБ. Опозицията в лицето на Българска социалистическа партия упорства за оставка на кмета и наказания надолу по отрасловите комисии.
Както и други известни обвинени Крусев също съобщи, че изрично ще си отбрани името, и оказва цялостно подпомагане на всички проверяващи органи. От прокуратурата отхвърлиха да кажат какво обвиняване ще бъде повдигнато на зам.-кмета, само че по случая очевидно се работи много експедитивно, защото инспекцията стартира на 26 октомври. Крусев е бил свикан в Столичната следствена работа другата седмица. „ В качеството си на възложител нося отговорност и ще продължа да я нося и в хода на инспекцията на прокуратурата. Ако съм бил измамен от архитект или различен участник в целия развой по изработката на плана, се надявам прокуратурата да го откри “, съобщи той самият на изключителна конференция.
Прокуратурата стартира инспекция на цялата документи на ремонта, откакто " Спаси София " разкри, че изискванията на състезанието за реализатор са изменени след приключването му, което е нарушаване на Закона за публичните поръчки. Става дума за материала на виброизолационната поставка на трамвайното трасе, който е сменен с различен след началото на ремонта. Това нямаше да е толкоз скандално, в случай че новият материал не е същият, поради който различен претендент (ПСТ) е бил отхвърлен от състезанието. Ремонтът на " Граф Игнатиев " се извършва от " Джи Пи Груп ".
Афера
Около " Джи Пи Груп " се разшумя неотдавна, откакто " Биволъ " разгласява следствие за злоупотреби с европари. Впоследствие двама публицисти - Димитър Стоянов от " Биволъ " и румънският му сътрудник Атила Биро, бяха задържани край радомирското село Егълница, до момента в който се опитваха да снимат по какъв начин се изгарят документи, с цел да се прикрият схемите. След абсурда около задържането им прокуратурата разгласи, че стартира инспекция на " Джи Пи Груп ", оправдавайки се със сигнал на вицепремиера Томислав Дончев. Главният прокурор Сотир Цацаров съобщи, че е спрян превод от 14 млн. евро в чужбина. След това стана ясно, че обвинявания са повдигнати на Георги Василев, който е един от двамата мажоритарни притежатели, и на един от основателите на компанията - Владимир Лозанов. Обвиненията са за данъчни закононарушения, пране на пари и обявление на погрешни данни, с цел да се получат заеми или средства от европрограми.
Ремонтът

Отговорността за " перките на акула " на " Граф Игнатиев " е на конкурсната комисия, излезе от думите на Малина Едрева от ГЕРБ пред Нова телевизия. Заради тези " перки " към този момент има нови достижения в националното творчество за ремонта на " Графа ". Едрева посочи и, че срокът за привършване на целия ремонт е март следващата година, а трамвайното трасе ще тръгне " всеки миг ".
" Към момента можем да кажем, че " Граф Игнатиев " от един ориенталски битак, на каквото приличаше преди, стана една от красивите улици на София ", сподели на изпроводяк Крусев през вчерашния ден.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР