Столичният кмет Йорданка Фандъкова обяви, че ще се кандидатира за

...
Столичният кмет Йорданка Фандъкова обяви, че ще се кандидатира за
Коментари Харесай

Фандъкова официално се кандидатира за нов кметски мандат в София

Столичният кмет Йорданка Фандъкова разгласи, че ще се кандидатира за втори мандат на локалните избори.

"Взех своето решение да се кандидатирам за нов мандат. София се трансформира през последните 10 години не с приказки, а с работа ", разгласи решението си столичният градоначалник.

Тя си сложи три съществени целта - развиването на кварталите, с възобновяване на дребните улици и създаване на паркинги. Обеща да се бори за зелен и чист град, посредством създаване на 8 нови парка и зелен пояс към София. Важен приоритет ще е и дигитализацията. Метрото е най-големият план и развиването му ще продължи, сподели още Фандъкова по време на инспекция на сектор от третата линия на метрото на бул. "България " и бул. "Акад. Иван Гешов ".

Както "Банкеръ " заяви, по-рано ГЕРБ внесе документите си за регистрация на локалните избори. От 2 септември ЦИК стартира да приема документи за присъединяване в идните избори за общински съветници и кметове, които ще се проведат на 27 октомври. Фандъкова е кмет на София от 2009 година, когато завоюва частични локални избори с 66.23% от гласовете и довърши мандата на Бойко Борисов, който тогава стана министър-председател.

Очаква се считаният за главен противник на Фандъкова за кметския пост в столицата - омбудсманът Мая Манолова, до часове да разгласи дали ще се кандидатира.

Очаквайте детайлности
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР