Столичният кмет Йорданка Фандъкова обяви, че иска да спре презастрояването

...
Столичният кмет Йорданка Фандъкова обяви, че иска да спре презастрояването
Коментари Харесай

Фандъкова ще спира презастрояването в София

Столичният кмет Йорданка Фандъкова разгласи, че желае да спре презастрояването в София. Тя заяви това по отношение на цивилен митинг протест против презастрояването преди днешното съвещание на Столичния общински съвет.

Около 60 души, представители на към 20 инициативни комитета се събраха събрали пред Столична община. Исканията им включваха проверка на съществуващите подробни устройствени проекти, които разрешават застрояването и утежняването на качеството на живот на столичани. Настояваха още за вложението в нужна и качествена градска инфраструктура. Те желаеха да не се гласоподават още прибързани решения в края на мандата на сегашния Общински съвет. Протестиращите изрекоха вяра и на повече публичност и на резултати след провеждането на съвещанието на Общинския съвет. Омбудсманът Мая Манолова също присъстваше на митинга и поддържа настояванията на събралите се жители.

"Искам да спра презастрояването в столицата, ще продължа с уговорката си да променяме града в разговор с жителите. " Това от своя страна сподели кметът на София Йорданка Фандъкова по време на постоянно съвещание на Столичния общински съвет по отношение на митинга. Според Фандъкова презастрояването е доста огромен проблем на София.

"Наистина ви приканвам, когато приказваме за този проблем да забравим популизма, тъй като съответните управнически решения изискват честност и да се изяснява на хората това, което е допустимо “, добави тя. По думите ѝ се работи за смяната по най-хубавия метод с включването на всички жители и всички заинтригувани страни. Тя означи, че има персонален контакт с всички инициативни комитети и работи интензивно с доста от тях. Имала среща с жителите, които живеят в Гоце Делчев и се разбрали по какъв начин да се подходи, с цел да се позволи казусът с презастрояването.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР