Столичният кмет Йорданка Фандъкова обяви, че до месец ще предложи

...
Столичният кмет Йорданка Фандъкова обяви, че до месец ще предложи
Коментари Харесай

Фандъкова иска законови промени за спиране на застрояването в София

Столичният кмет Йорданка Фандъкова разгласи, че до месец ще предложи структурни промени в общината .

Първите думи на кмета, откакто се закле за четвърти мандат , бяха: " Всеки от нас е в тази зала, тъй като е получил доверието на жители на София. Днес подписваме клетвения лист. Независимо от това защо са дали своят вот, нашата партийна принадлежност отстъпва крачка обратно.

Изграждането на общественост става с приемането на общи цели, с пътя дружно, с общите дела. Минахме през тежка акция, в която се споделиха и истини, и неистини - само че едно ни обединяваше: обещанието за смяна за града. А смяната за София е в действителната работа и развиването на града. За смяната е потребност храброст, която да е над евтините сметки и известност ".

Фандъкова уточни и по какъв начин ще се работи: " С доста сме работили дружно, с други това следва. Моята врата ще е постоянно отворена за диалози и решения, няма да поддържа посредством популизъм да се употребява градът за решение на партийни задания.

В умозаключение Йорданка Фандъкова разгласи, че до месец ще предложи на СОС структурни промени в общината . В тази връзка тя разгласи уточни и новите ресори за заместниците си:

- Строителство

- Дигитализация и вложения

- Транспорт

Вторият сектор, който е нов и по-интересен, е обвързван с цифровата промяна в общината, да се понижи администрацията . За него Фандъкова има намерение да предложи поста на Владимир Данаилов , който в ръководител на Столичната общинска организация за приватизация и вложения.

Освен това със единодушието на основния проектант ще бъдат импортирани промени в Закона за устройство на територията за прекъсване на презастрояването на града.

В края на първото съвещание на Общинския съвет бе определен и новият ръководител на СОС - остарелият началник - Елен Герджиков от ГЕРБ . Той бе определен при скрито гласоподаване при дали своят вот 60 общинари с 33 гласа " за ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР