Столичният кмет Йорданка Фандъкова обеща дома на Райна Княгиня в

...
Столичният кмет Йорданка Фандъкова обеща дома на Райна Княгиня в
Коментари Харесай

Фандъкова обеща средства за ремонт на дома на Райна Княгиня

Столичният кмет Йорданка Фандъкова даде обещание дома на Райна Княгиня в столицата да бъде ремонтиран през 2021 година. Ако до края на годината не бъдат набрани средства по тази причина посредством дарения, парите за ремонта ще бъдат планувани, в бюджета на Столична община за 2021 година

Това излиза наяве от писмен отговор на Фандъкова, изпратен до общинския консултант в София Петко Димитров. Още през февруари 2019 година има издаденото позволение за градеж и решение на СОС от юли същата година, с което е признато финансиране под формата на подаяние – труд и услуги от Института на свободните откриватели “Хистореон” (ИСИХ) с планирана стойност 402 038.25 лева

Преди месец Димитров насочи към кмета на София 5 въпроса по тематиката: На какъв стадий е осъществяването на контракта с донора? Дали и по какъв начин се извършват клаузите по този контракт? Каква организация е основана за реализиране дейностите по контрола върху осъществяването на строително-монтажните работи? Кога ще приключи реставрацията? Кога ще бъде открит музея на Райна Княгиня и на акушерството?

“До в този момент няма нито консервация, нито реституция, нито експониране на къщата, която е със статут на културна полезност с локално значение”, сподели Петко Димитров.

От отговора на Йорданка Фандъкова излиза наяве, че към момента не са набирани средствата от ИСИХ, а досега е постъпило единствено едно подаяние от Фондация “Въздигане”. Не се загатва в какъв размер е то.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР