Столичният кмет Йорданка Фандъкова призна за един основен пропуск при

...
Столичният кмет Йорданка Фандъкова призна за един основен пропуск при
Коментари Харесай

Фандъкова: Много работа свършихме по Граф Игнатиев, проблемът ни е комуникацията

Столичният кмет Йорданка Фандъкова призна за един главен пропуск при ремонта на ул. „ Граф Игнатиев “, а точно, че са не запомнили връзката с хората.

„ Урокът, който научихме във връзка цялата реорганизация на улица „ Граф Игнатиев “ е, че единствено работа не е задоволителна. Заложихме на съществени старания в това да подготвим, защитим и осъществяваме плана и пропуснахме момента за дейна връзка с жителите и изключително с живеещите и работещите в тази зона “, съобщи Фандъкова пред Дарик.

Тя акцентира, че за всички е било ясно, че този ремонт е бил безусловно нужен:

За 8 месеца беше реконструирана трамвайната линия. Реконструкцията на „ Граф Игнатиев “ не е единствено плочи и павета. Това е един повсеместен план с големи вложения в подземната инфраструктура. Когато стартира да се отваря и да се отстраняват старите настилки се появи една ужасна картина – цялостен безпорядък в подземните мрежи. Всичко това трябваше да бъде подредено, бяха сменени – канализацията, която беше отпреди над 100 години, част от топлопреносната мрежа. Всичко това обаче не се вижда “.

Относно естетическия спор към плочките пред „ Свети Седмочисленици “ и визията на „ Граф Игнатиев “ столичният кмет съобщи, че няма да влезе в тематиката за хармония: „ Всеки човек има друг усет. Благодаря на всички, които се отзоваха на моя апел – всеки, който желае естетически да оцени този план, да се разноски и да го види персонално, а освен по Фейсбук. Нека да изчакаме да завърши планът, тогава съм сигурна, че ще чуем оценките на хората “.

Кметът на София Йорданка Фандъкова разяснява и тематиката за качеството на въздуха в София.

„ Това е тематиката, която е водеща в градския дневен ред на София и на всички огромни градове, тъй като от ден на ден хора стартират да осъзнават, че от всички жители и от всички институции зависи да създадем качеството на въздуха по-добро “.

Тя уточни, че към 55 000 семейства на територията на Столична община се отопляват на твърдо битово гориво. „ А това изключително през зимата е най-сериозният източник на замърсявания на въздуха. Това е и една от най-важните ограничения, които заложихме. Като общо над 100 са ограниченията за възстановяване качеството на въздуха и това на процедура са ограниченията, които всички градове подхващат. Важно беше да намерим метода и механизма да подкрепим жители и семейства, които сами не биха могли да се оправят. И в този момент имаме два плана, които ще ни подкрепят до три години да подменим безплатно инсталациите на 1/3 от семействата, които се отопляват на твърдо битово гориво “, акцентира Фандъкова.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР