Столичният кмет Йорданка Фандъкова издаде заповед при сключване на граждански

...
Столичният кмет Йорданка Фандъкова издаде заповед при сключване на граждански
Коментари Харесай

Фандъкова пуска 5 човека в ритуалните зали при сключване на брак

Столичният кмет Йорданка Фандъкова издаде заповед при подписване на цивилен брак в обредните зали на София да участват единствено младоженците, очевидците им, фотограф и съответното длъжностно лице от страна на Столична община.   " Не се позволява наличието на други лица в залата и в прилежащата му територия в т. ч. пред постройката, в която се намира ", се споделя в заповедта. " Не се позволява осъществяване на сватбени ритуали, отвън обредните зали от актуалната заповед ", е записано още в нея.

В период до 17:00 часа на всеки петък шефът на Столичен дом за радостни обреди би трябвало да изпраща лист на идните ритуали на началника на бранш „ Общинска полиция “ в Столична дирекция на вътрешните работи. Той ще бъде задължен да предприеме нужните дейности и да сътвори нужната организация за недопускане скупчването на хора пред обредните зали. " Настоящата заповед е в действие до прекратяване на оповестеното изключително състояние ", се споделя още в нея.

Вече е дейна единна осведомителна система по въпросите за COVID-19, заяви още Фандъкова. Адресът е https://covidca77b26d.fra1.qualtrics.com/. В системата може да се влезе и през уеб страницата на Столичната община - www.sofia.bg, в който има специфична платформа, обвързвана с епидемията. Информационната система е построена безплатно от софийския офис на компанията SAP.

" С платформата предоставяме настояща и потребна информация по основите въпроси - какво да вършим в случай че имаме подозрения, че сме били в контакт със инфектирани лица, какво да вършат възрастните, завърналите се от чужбина и други Събираме цялата информация на едно място и я обновяваме непрекъснато. Целта ни е жителите да имат бърз достъп без да търсят страниците на разнообразни институции. С платформата събираме и противоположна връзка от жителите за потребността от друга информация, както и даваме още една опция на доброволци и донори да заявят желанието си за подпомагане ", разяснява Фандъкова във Facebook.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР