Столичният кмет Йорданка Фандъкова избори предприетите мерки за борба с

...
Столичният кмет Йорданка Фандъкова избори предприетите мерки за борба с
Коментари Харесай

Столичният инспекторат постави рекорд - провери 900 апартамента за една вечер

Столичният кмет Йорданка Фандъкова избори подхванатите ограничения за битка с мръсния въздух в София. Тя още веднъж акцентира, че главният замърсител през зимата е битовото отопляване, а методите за справяне с казуса са рестриктивни и насърчителни.

"Имаме мобилна станция, която изключително при прогноза за по-сериозни превишения, изпращаме на Орлов мост. Доста постоянно имаме данни от там. Те не се разграничават доста от останалите 5 ", уточни Фандъкова и добави, че тя персонално следи гражданските станции. Столичният кмет акцентира, че в няколко региона на София има сериозен проблем с нерегламентираното изгаряне на отпадъците, а импортираната смяна в Наказателния кодекс, посредством която това деяние се криминализира, била по избор на жителите.

"Още предходната година беше изменен законът за стандарт на дървата и въглищата. Наред с рестриктивните ограничения имаме и насърчителни. Работим по набирането на заявки, с цел да бъдат сменени отоплителните съоръжения на 1/3 от семействата. Вчера инспектори влязоха в 900 жилището във Виетнамските общежития в "Красна поляна " за една вечер. Съставени са 8 акта поради нарушавания при горене. Екипите ни вървят при фамилиите, с цел да ги поддържат за замяна на отоплителни станции или филтри на комините ", изясни градоначалникът пред Нова телевизия.

Фандъкова се похвали, че измежду ограниченията, които общината е подхванала за понижаване на замърсяването на въздуха, е ограничението на трафика посредством построяването на 40 км метролинии. Тя засегна и наболялата тематика за повдигането на налозите за старите коли. Според нея е обикновено за замърсяващите коли да се заплаща повече.

"Предложението за повдигането на налозите изисква разбор и разискване. Длъжни сме да променим налозите до края на календарната година. Никога не съм лъгала по отношение на цените на налозите. Не си разреших да кажа, че ще има нещо гратис, тъй като такова нещо няма. 20 млн. лева ще се дадат за ремонт на вътрешнокварталните улици и тротоари. Увеличението на налозите за колите ще е сред 7-40 лева на година ", посочи кметът.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР