Столичният кмет Йорданка Фандъкова даде много важна информация тази сутрин

...
Столичният кмет Йорданка Фандъкова даде много важна информация тази сутрин
Коментари Харесай

Йорданка Фандъкова обяви какво се случва с водата в София

Столичният кмет Йорданка Фандъкова даде доста значима информация тази заран по въпроса с водоснабдяването в София и в този момент, и в близко бъдеще.

"За София няма заплаха да остане без вода. В язовирите „ Искър” и „ Бели Искър” има вода за столицата за години напред ", това съобщи в предаването "Здравей, България " Фандъкова.

"Посетихме пречиствателната станция в Бистрица, всички видяха, че равнищата на язовирите се наблюдават в действително време. Във всеки миг знаем какви количества вода има в системата на София. Нужните количества вода за София в язовирите „ Искър” и „ Бели Искър” има за години напред”, съобщи още столичният кмет.

"Въпросът е какво е техническото положение на мрежата. Рилският тръбопровод е остарял, един сектор от него е рехабилитиран, когато станах кмет. И сега стават 2-3 повреди годишно, по информация на „ Софийска вода ", посочи Фандъкова и отново акцентира, че за София няма заплаха да остане без вода.

Тя изясни, че е сложила ясно изискванията, при които да се прегледа въпросът водата за Перник да минава през системата на София.

"Първото изискване беше да се подсигуряват количествата вода за София. Затова решението е да се подават спомагателни количества вода от водосбора, който зарежда язовир „ Белмекен”, към язовир „ Бели Искър”. Това е решено, имаме публично писмо от екоминистерството, че такива количества ще бъдат осигурявани”, сподели Фандъкова.

Както излиза наяве още през вчерашния ден - към този момент са направени и тестванията дали през водната система на София могат да минат спомагателни 300 литра в секунда.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР