Столичният кмет Васил Терзиев покани днес на среща в общината

...
Столичният кмет Васил Терзиев покани днес на среща в общината
Коментари Харесай

Васил Терзиев се срещна с лидерите на партиите в столичния парламент, от ГЕРБ не отидоха

Столичният кмет Васил Терзиев предложения през днешния ден на среща в общината водачите на всички политически партии, показани в столичния парламент, с цел да обсъдят значимите за София общи цели, които да бъдат отразени в бюджета на общината. Отзоваха се от Българска социалистическа партия, " Възраждане ", както и от " Синя София " в лицето на Вили Лилков. От ГЕРБ не пристигнаха за среща.

На всички срещи през днешния ден тематиката за идния в понеделник още един опит за избор на ръководител на СОС не е била обсъждана и не е желана поддръжка за предложенията от ПП-ДБ-Спаси София Борис Бонев. Това, съгласно Васил Терзиев, е довело до разискване на значимите за столицата политики, за което действително е била и поканата на новия столичен кмет към всички партии, показани в СОС.



Другата седмица той ще предложения още веднъж тези, които не се отзоваха през днешния ден, включително и ГЕРБ. Все отново в отговор на въпрос на Българска национална телевизия Георги Свиленски предложи решение за понеделник, а точно - всички да поддържат претендента на Българска социалистическа партия.

Първи на " Московска 33 " беше поканен водачът на ГЕРБ Бойко Борисов - нито той, нито представители на партията обаче пристигнаха на диалог с кмета Васил Терзиев. Заради ангажимент на Корнелия Нинова в Шумен Българска социалистическа партия беше показана от зам.-председателите на партията и на парламентарната група Ирена Анастасова и Георги Свиленски. Още при започване на срещата Свиленски е повторил решението и на Изпълнителното бюро и на градския съвет, че Българска социалистическа партия ще издигне собствен претендент и няма да поддържа Борис Бонев за ръководител. Само че предложи излаз.



" Диана Тонева е нашата кандидатура за ръководител на общинския съвет. Надявам се в случай че желаят да проработи по бързо СОС - това е част от отключването на казуса - в понеделник да изберат Диана за ръководител и във вторник общинският съвет стартира да работи.

От Българска социалистическа партия твърдо отхвърлиха обвиняванията на ГЕРБ за подмолни сделки с ПП-ДБ и Спаси София и секрети срещи на Борис Бонев с Корнелия Нинова

" Какво по-публично от залата на кмета, в която сме застанали да приказваме "?

Впоследствие Ивайло Мирчев от ПП-ДБ обаче изясни, че незабавно след локалния избор са почнали диалози по политиките на столицата с управленията на партиите, които са поискали да вземат участие, включително и с Българска социалистическа партия
А Васил Терзиев акцентира, че и идната седмица още веднъж ще поканят тези, които не са се отзовали през днешния ден. Оптимисти са, че решение ще бъде открито.

" Ще търсим диалог с всички и в това няма нищо ново. И с господин (Карлос) Контрера, и с най огромната партия от опозицията в лицето на ГЕРБ. За нас е значимо непрекъснато да търсим общите неща, общите политики, които да заложим в бюджета и едвам по-късно да намерим структурно решение за ръководителя на СОС и комисиите "

Общинският консултант и претендент за председателския пост Борис Бонев още веднъж повтори, че взаимно ръководство с ГЕРБ в София няма да има.



" Същевременно и с това съм извършил моите персонални обещания - тогава, когато положителните хрумвания се предложат, без значение от кого идват, те ще бъдат подкрепени ".

От " Възраждане " на среща с новия столичен кмет пристигнаха общински съветници и потвърдиха позицията си за канидадтурата на Бонев.

" Ясно декларирахме,че от нас няма да има поддръжка за СОС. Това е тяхна отговорност - да намерят формулата. Ние имаме наша канидатура, която е Красимир Гълъбов ", сподели Деян Николов - общински консултант от " Възраждане ".



Последната среща бе с Вили Лилков от КОД ( " Синя София " ).

" Вече едно такова гласоподаване е направено и евентуално би трябвало да се търси решение в друга посока ", разяснява той.

Нито една от политическите сили през днешния ден не изрази опасения, че е допустимо да се стигне до нови избори за общински съветници.

Снимки: БГНЕС
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР