Столичният Интер Експо Център (ИЕЦ) инвестира почти 1.5 млн. лв.

...
Столичният Интер Експо Център (ИЕЦ) инвестира почти 1.5 млн. лв.
Коментари Харесай

Интер Експо Център инвестира 1.5 млн. лв. за обновяване на залите и подобряване на услугите си

Столичният Интер Експо Център (ИЕЦ) влага съвсем 1.5 млн. лева в изцяло възобновяване на конгресните си зали. " Това е първата толкоз огромна смяна в ИЕЦ от 2009 година насам, когато открихме новите четири халета в комплекса. Обновяването е значима стъпка за нас, тъй като ще ни разреши да задържим лидерската си позиция в събитийната промишленост и ще ни помогне да посрещнем уместно все по-високите стандарти, които нашите клиенти и сътрудници чакат да видят ", разяснява Ивайло Иванов, шеф на Интер Експо Център.

Съчетаване на обичаи с нововъведения

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък Инвестицията е част от почналата преди няколко години рационализация на ИЕЦ и ще съчетае традицията с нововъведенията. Мащабната смяна има за цел да увеличи комфорта на клиентите и да усъвършенства функционалността на конгресните пространства.

Реновирането обгръща зала " Витоша " (400 кв.м), зала " Родопи " (100 кв.м, която при отваряне към фоайето усилва пространството си до към 160 кв.м), залите " Рила " и " Пирин ", както и предверие и тераса с обща повърхност 1100 кв.м.

Мащабната реорганизация залага на рационализация и мултифункционалност. Емблематичната зала " Витоша " ще бъде оборудвана съгласно най-новите трендове в аудио- и образната техника. Благодарение на своята вярна форма, висок таван и липса на колони, залата разрешава преобразуването й във всевъзможен формат, тъй че да бъде подобаваща за всеки вид събитие. Акустиката в нея ще бъде актуализирана с най-голям клас материали от немски снабдители.

Осветлението също ще бъде напълно възобновено и осъвременено, като ще се заложи на система Dali от ново потомство - природосъобразно и щадящо очите. Грижата за природата и чувството за естественост ще участва и във всички останали съставни елементи на залата. При построяването на интериора се залага на материали от естествени дървесни нишки.

Надградени ще бъдат и интерактивните благоприятни условия на пространството. Зала " Витоша " ще бъде оборудвана с последно потомство curved екран, който с помощта на своята вдлъбната форма ще разрешава 360-градусова визуализация, следвайки човешкия взор и създавайки по-широка панорамна панорама.

Другата зала - " Родопи " - след ремонта ще има опция посредством специфични преносими стени да се трансформира и разшири към прилежащото предверие. Резултатът ще бъде увеличение на площите за дребни изложби, съпътстващи конферентни събития, позициониране на спонсори и кетъринг услуги. Освен това ще бъдат актуализирани напълно стенните облицовки и таваните за рационализация на визията и по-добра звучност. В зала " Родопи " следва също надграждане и увеличение на техническите благоприятни условия посредством вградена техника – озвучаване, мултимедия и екран.

Повече събития, по-добра атмосфера

В резултат на този величествен ремонт ИЕЦ чака привличане на нови и качествени интернационалните събития, защото внедрените механически средства и функционалности ще отговорят на последните трендове и новостите в сектора. Сред бъдещите резултати от модернизацията са също увеличеният брой на събитията, усъвършенстваното чувство на аудиторията поради реновираната климатизация, по-добрата звучност и осветяване, усъвършенстваното обслужване, комплексните услуги и предлагането на решения и препоръки за клиентите.

" През летните месеци, които са по-спокойни, са планувани серия образования за личния състав. Очаква се още при започване на септември да приемем първите събития от есенния календар. Получаваме много запитвания за този интервал и по тази причина е значимо да приключим в точния момент с ремонтните действия ", заключи зам.-управителят на Интер Експо Център Йоан Младенов.

С над 50-годишна история

Със своята над 50-годишна история и хиляди планове зад тила си Интер Експо Център е желана локация за осъществяване на събития с друг мащаб и формат - конгреси, български и интернационалните B2B изложби, фестивали, концерти, коктейли, галавечери, корпоративни празненства.

Интер Експо Център има шест изложбени зали и две прилежащи фоайета с обща закрита повърхност 16 600 кв.м и с 25 000 кв.м открити пространства. Осем конгресни и семинарни зали с обща повърхност над 2000 кв.м също способстват за организирането в ИЕЦ на 28 тематични бизнес изложби годишно и за домакинство на над 420 разнообразни събития, които посрещат към 200 хиляди гости. ИЕЦ е член на UFI (Global Association of the Exhibition Industry), на CEFA (Central European Fair Alliance), на Българско конгресно бюро.

Сред преимуществата на конгресния и изложбен център са местоположението ( " Цариградско шосе ", буферен паркинг с 1300 места, метростанция на 5 мин. от летището и на 10 мин. до центъра), комплексните услуги, които предлага, професионалните екипи и доверените сътрудници. Освен това броят и многообразието на залите разрешава на ИЕЦ да бъде хазаин на събития с друг мащаб – както с 50 души публика, по този начин и с 5000+. Наличната инфраструктура също е измежду плюсовете, тъй като разрешава на ИЕЦ да семейства по едно и също време няколко огромни събития, на разнообразни уредници, самостоятелни едно от друго.

В идващите години вложенията в Интер Експо Център ще продължат с обновяването на останалите конгресни зали, на централното предверие и част от офисите и складовете, както и с изцяло възстановяване на качеството въз основата и предоставяните услуги, на комфорта и функционалността.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР