Столичният инспекторат започна акция за събирането на стари автомобилни гуми

...
Столичният инспекторат започна акция за събирането на стари автомобилни гуми
Коментари Харесай

Рециклиране за по-чист въздух

Столичният инспекторат стартира акция за събирането на остарели автомобилни гуми и облекла, с цел да се спре случайното им изгаряне. За задачата в няколко квартала, в специфични пунктове, се събират този вид боклуци,предаде Българска национална телевизия.Докато столичани дишат прахуляк, дим и изгорели газове, рецензиите към софийските управници към този момент са ежедневие. В отговор на недоволството Столичния инспекторат прикани жителите за подпомагане - да изхвърлят старите автомобилни гуми и облекла на верните места.Татяна Асенова - " Контрол на съставените елементи и факторите на околната среда ", Столичен инспекторат: " Целта е да предотвратим нерегламентираното изгаряне. Да се понижи опцията да се употребяват за друго нещо тези типове боклуци, с изключение на за тяхното следващо преработване. "

Всички у дома имаме по една дреха, която повече в никакъв случай няма да облечем. Един метод да се освободите от нея е да я хвърлите в контейнера за текстил.

Инициативата на Инспектората е превантивна. Въпреки сигнали от софиянци, оттова не са открили някъде в столицата навън да се изгарят гуми или текстилни материали. Нарушения обаче са открити при търговски обекти. След инспекции, почнали през декември, два от тях са били осъдени поради горене на отработени моторни масла.Татяна Асенова - " Контрол на съставените елементи и факторите на околната среда ", Столичен инспекторат: " Всеки би трябвало да дава персонален образец за това градът ни да е по-чист, да нямаме замърсявания. Имаме обвързване да разделяме отпадъците, имаме построени системи и просто би трябвало да го вършим. "

Това е вторият стадий на акцията. През първия са били събрани към 2500 гуми. Текстилни материали се одобряват за първи път. И двата типа боклуци ще бъдат предадени на преработване на лицензирани компании.

Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР