Столичният инспекторат почиства графити от ул. „Цар Иван Асен II“.

...
Столичният инспекторат почиства графити от ул. „Цар Иван Асен II“.
Коментари Харесай

Чистят нецензурни надписи и драсканици от столичната ул. „Цар Иван Асен II“

Столичният инспекторат почиства графити от ул. „ Цар Иван Асен II “. Това оповестиха от пресцентъра на Столична Община.

100 кв. м. нецензурни надписи и драсканици към този момент са отстранени от улица „ Цар Иван Асен II “.

Само в границите на няколко дни екип на Столичен инспекторат съумя да в профил повече от 100 кв.м. графити и надписи по ул. „ Цар Иван Асен II “. Сред почистените обекти попадат елементи от знаковите за улицата кооперации като „ Царевец “, „ Асеновец “ и „ Трапезица “, а в сектора към кино „ Влайкова " са заличени десетки нецензурни надписи и знаци.

Работата по унищожаване на графитите се прави със профилираната почистваща система „ Ghibli Skid Silent “, като в идващите дни следва да бъдат почистени обекти в частта от 12 –то СУ „ Цар Иван Асен II “ до бул. „ Ситняково “.

На улицата са открити и 28 броя ел. табла в неприятен външен тип, като за тяхното смяна, към този момент има постъпило предложение от художник за тематичното им изрисуване, а рекламна организация предлага за своя сметка да отпечати красиви визии, с които таблата да бъдат преобразени.

Кампанията по облагородяване на градската среда по емблематичната улица „ Цар Иван Асен II " е взаимна сред Столичен инспекторат и районна администрация на регион „ Средец “.

През последната година Столичният инспекторат организира дейни дейности по изтриване и унищожаване на грозни графити от фасади на здания, детски градини и учебни заведения, метростанции, подлези, монументи и емблематични здания. До този миг са отстранени повече от 4 хиляди кв. м. сходни надписи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР