Столичният инспекторат и Пътна полиция започнаха тази сутрин проверки на

...
Столичният инспекторат и Пътна полиция започнаха тази сутрин проверки на
Коментари Харесай

Столичната община проверява автомобилите замърсители

Столичният инспекторат и Пътна полиция започнаха тази заран инспекции на колите в София. Акцията е част от ограниченията на общината против мръсния въздух.

Още през вчерашния ден кметът Йорданка Фандъкова разгласи, че в случай че се открият коли, които замърсяват над нормите, ще бъдат спирани от придвижване до премахване на неизправността.

Самата инспекция ще продължава в границите на 30-ина секунди. Газанализаторите, с които ще се вършат инспекциите, са нови, преди започване на работа са калибровани. Съгласно разпоредба Н-32 се ревизира техническото положение на колите - дизел, бензин и годините на колите, разяснява основен контрольор Христо Петров, представен от Българска национална телевизия. По думите му инспекцията се прави с 5 газанализатора, 2 от тях са предоставени на пътния надзор, а 3 са на пункта, където колите минават първична регистрация. Столичният инспекторат продължава и инспекциите за мръсна ходова част и мръсни гуми на товарните коли.

Въпреки мръсния въздух в столицата общината по този начин и не вкарва една от най-смислените и работещи ограничения, каквато е зеления билет. В понеделник въздухът бе токсично замърсен от повече от денонощие, само че от екипа на Фандъкова не видяха съображение за стартирането на билет от 1 лева за всички линии на градския превоз. Както " Сега " писа половината от „ формалните “ станции, които мерят равнището на замърсяване, са отвън строя, а Столичната община не взима под внимание нито данните от датчиците на гражданските организации, които наблюдават качеството на въздуха, нито на личните си 22 нови станции.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР