Столичният булевард Витоша се изкачи на 47-о място сред най-скъпите

...
Столичният булевард Витоша се изкачи на 47-о място сред най-скъпите
Коментари Харесай

В Хонконг е най скъпата търговска улица в света

Столичният бул. Витоша се изкачи на 47-о място измежду най-скъпите търговски улици

Столичният бул. " Витоша " се изкачи за поредна година в класацията на най-скъпите търговски улици в света, достигайки 47-о място измежду общо 65 пазара в света. Това e най-високата позиция на софийската улица за последните пет години в обичайното изследване Main Streets across the World на консултантската компания Cushman & Wakefield, чийто стратегически сътрудник за България е Forton.
Най-популярната комерсиална дестинация в София се е издигнала с две места със междинен месечен наем от 50 евро/кв. м през 2018 година По този метод Витошка е разменила мястото си с Calea Victoriei в румънската столица Букурещ, която за същия интервал е паднала от 47-а на 49-а позиция с 47 евро/кв. м междинен наем.
Според отчета търговията в България и Румъния се разраства с помощта на мощния стопански растеж. Това слага централните улици в София и Букурещ в положителни позиции, въпреки шопинг центровете и ритейл парковете да ги изместиха като места за търговия.
Фактори като електронната търговия и бързо модернизиращия се метод на извършване на покупки не трансформират устрема на потребителите към другарство и прекарване. Това, дружно с възходящия поток от туристи в София, дефинира и трайното наличие на централните улици в микса от местоположения за търговците.

В Европа най-скъпата улица за поредна година е New Bond Street в Лондон с месечен наем равняващ се на 1339 евро/кв. м. В международен проект Лондон е на трета позиция след Upper 5th Avenue в Ню Йорк и Causeway Bay в Хонконг. Азиатският мегаполис измести Ню Йорк за първи път от 5 години и стана най-скъпата комерсиална дестинация с месечен наем еднакъв на 2050 евро/кв. м. Основна причина за това е завръщането на китайските туристи и възходящите продажби на първокласни артикули, бижута и часовници.
В Топ 10 на комерсиалните улици попадат и Avenue des Champs Elysees в Париж с наем от 1166 евро/кв. м, както и Via Montenapoleone в Милано с 1466 евро/кв. м. Двете търговски улици заемат надлежно четвърта и пета позиция в класацията на Cushman & Wakefield. Най-скъпата комерсиална зона в Азия е Ginza в Токио със междинен наем от 936 евро/кв. м. На последните места са комерсиалните улици в Африка и Латинска Америка със междинни наеми от 15-25 евро/кв. м месечно.
Макар и трендовете да не са едни и същи в световен проект, на другите пазари има и доста сходни трендове. Най-забележимите измежду тях са възходът на онлайн търговията, потреблението на доста канали за продажба, както и забележителните вложения в дизайна на обектите. В търговията развиването на технологиите освен разрушава обичайните модели, само че и оказва помощ на бизнеса по-добре да разбере клиентите си и да усъвършенства обслужването и цялостното прекарване във физическите обекти.
Проучването Main Streets Across the World се организира за 30-ти път, като наблюдава придвижването на наемните цени на 446 търговски улици в 65 страни по света.
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР