Столичният булевард Мария Луиза ще стане пешеходна зона. Това каза

...
Столичният булевард Мария Луиза ще стане пешеходна зона. Това каза
Коментари Харесай

Столичният бул. "Мария Луиза" ще стане пешеходна зона

Столичният бул. " Мария Луиза " ще стане пешеходна зона. Това сподели основният проектант на София Здравко Здравков, оповестява " Фокус ". Той посочи, че това е крайното решение за трансформирането на булеварда.

" Проектът би трябвало да претърпи своето поетапно развиване с изнасянето на трафика по бул. " Данаил Николаев ". Реализацията на концепцията обаче няма да стане през 2020 година ", съобщи Здравков.

Той посочи, че пространството към Централната жп гара се намира на 15 минути пешком от пл. " Св. Неделя ". Именно поради това общината желае да свърже двете места с пешеходна зона.

Идейният план е на архитектурно студио " А и А Архитекти " с водещи арх. Ангел Захариев и арх. Асен Милев. Те завоюваха състезанието на Столичната община и фондация " Визар " за втори градски център през 2018 година Проектът бе премиран от жури с ръководител арх. Данте Белини, тъй като развива цялостна идея за възкръсване на зоната към Централната гара и предлага решение за пробив с тунели и естакади под и над жп линиите към неусвоените северни територии.

Повече за плана четете тук.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР