Столичният булевард Амстердам от години е приватизиран от търговците на

...
Столичният булевард Амстердам от години е приватизиран от търговците на
Коментари Харесай

Зеле по асфалта в Дружба, слагат антипаркинг колчета на борсата

Столичният бул. " Амстердам от години е " приватизиран " от търговците на зеленчуковата борса в Дружба, сигнализира организацията " Спаси София ". 

Всяка заран булевардът е на практика непристъпен от безредно паркирали коли или влизащи и излизащи от всички входове на зеленчуковата борса такива. Тротоарите са изцяло неизползваеми, постоянно се паркира върху пешеходните пътеки или на спирките, а тролейбусите, чието хранилище също се намира там, се бавят в транспортния безпорядък, допълват от организацията. 



" Спаси София " упорства Столичната община, Район Искър и притежателите на борсата неотложно да намерят съответните решения на проблемите, с цел да подсигуряват естествена проходимост на булеварда и спазването на най-малко обикновена градска хигиена. 

По предписание на кмета на регион „ Искър “ Ивайло Цеков се прави следващо почистване на зоната, обясниха от община Искър за OFFNews.

Кметът е упълномощил и слагане на антипаркинг детайли за недопускане на нахлуване на коли на тротоара и на тревните площи.
Район „ Искър “ не е издавал позволения за продажба на зеленчуци на ул. „ Амстердам “ в зоната пред тържището. За последните два месеца са осъществявани неведнъж инспекции взаимно с органите на Столичния инспекторат, 8-о районно ръководство на Столична дирекция на вътрешните работи, Национална агенция за приходите и Областна дирекция по сигурност на храните – София и Държавната организация за метрологичен и механически контрол. Издадени са 20 акта за административни нарушавания, 10 фиша за санкции и 44 констативни протокола с наставления и един акт за несъблюдение на полицейско предписание и оказване на опозиция, за което има и арестувано лице. 
Извън тези инспекции ЦГМ и Пътна полиция са правили инспекции и са репатрирали непозволено паркирали коли.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР