Столичният автотранспорт“ ще закупи 10 реновирани автобусa, които ще се

...
Столичният автотранспорт“ ще закупи 10 реновирани автобусa, които ще се
Коментари Харесай

Евгени Крусев: Закупуваме 10 реновирани автобуса за Витоша

„ Столичният автотранспорт “ ще закупи 10 реновирани автобусa, които ще се движат до Природен парк „ Витоша “. Те ще заменят напълно амортизираните транспортни средства, които се движат по линии 63,163 и 66. " Това каза  зам.-кметът Евгени Крусев по време на инспекцията си на редовността и обслужването на линия № 63.

Автобусите ще бъдат съобразени с особеностите на маршрута по трите линии и с по–голям брой седалки, защото се пътува по-дълго и теренът е планински. Автобусите ще бъдат  с ръчни скоростни кутии и дизелови мотори, което предполага  по-голяма резистентност и  сигурност за пътуващите при дълготрайно нанагорнище и втурване на съществени наклони и огромна денивелация.

Обществената поръчка за доставка ще бъде оповестена през месец август. Очаква се транспортните средства да бъдат доставени прeз зимата на тази година.

" Центърът за градска подвижност " има за цел да следи натовареността на линиите и при нужда да пуска спомагателни транспортни средства до Природен парк „ Витоша “ – каза още Евгени Крусев.  
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР