Столичният адвокат Ивайло Юруков заведе дело за клевета срещу шефа

...
Столичният адвокат Ивайло Юруков заведе дело за клевета срещу шефа
Коментари Харесай

Адвокат съди за клевета шефа на СДВР, иска му 20 000 лв.

Столичният юрист Ивайло Юруков заведе дело за клюка против шефа на Столична дирекция на вътрешните работи Георги Хаджиев и още един служител на реда. Причината е, че двамата са изготвили докладна бележка до Висшия адвокатски съвет, в която споделят, че въпросният юрист се е държал жестоко и вулгарно при визитата си в столичната полиция.

Това излиза наяве от писмо, изпратено от самия бранител до редакцията на " Фрог нюз ". „ Директорът на най-голямата дирекция на Министерство на вътрешните работи в Република България -Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР), отговаряща за следствието на най-тежките закононарушения в страната - старши комисар Георги Хаджиев, е обвиняем по предявена против него и още един чиновник на Столична дирекция на вътрешните работи просба на столичния юрист Ивайло Юруков за нанесена му от тях като длъжностни лица, при изискванията на съучастничество, квалифицирана клюка. Тъжбата против шефа на Столична дирекция на вътрешните работи е подадена в Софийски областен съд на съдбовната септемврийска дата - петък 13-ти, от която точно дата Директорът на Столична дирекция на вътрешните работи е придобил процесуалното качество „ Подсъдим”. Срещу двамата подсъдими са предявени и цивилен искове за по 20 000 лева “, отбелязва Юруков.

Той споделя, че при акция на полицията през март т. година били арестувани 14 души, като част от тях стават негови клиенти. „ Четирима от арестуваните са братя, чиито фамилен юрист е Ивайло Юруков. За един от братята има първична информация, че е тежко потърпевш при задържането му. При опитът на юриста му да го посети, това изконно право на арестувания бива лимитирано, като юристът без никакви пояснения е оставен да чака пред постройката на Столична дирекция на вътрешните работи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР