Столичният административен съд (АССГ) обяви назначението на арх. Румен Русев

...
Столичният административен съд (АССГ) обяви назначението на арх. Румен Русев
Коментари Харесай

Съдът обяви назначаването на кмета на Младост за незаконно

Столичният административен съд (АССГ) разгласи назначението на арх. Румен Русев за краткотраен кмет на регион " Младост " за нелегално. Според арбитър Мария Ситнилски единственият легален кмет след ареста на Десислава Иванчева е посоченият от нея Петър Кърджилов. Решението на съда не е дефинитивно и може да се апелира.
Според юриста на делото Александър Кашъмов дейностите на Столичния общински съвет и неговото ръковдство изрично са били в посока узурпиране на власт, освен това в нарушаване на правилото за господство на закона, закрепен в Българската Конституция.
Петър Кърджилов съобщи пред медиите, че претекстовете в решението на АССГ са толкоз ясни и безапелационни, че едно почтено държание на ответните страни – ръководителя на СОС Елен Герджиков и и.д. кмета на Младост Румен Русев би било неотложно да се отдръпват от длъжностите, които заемат заради грубото нарушение на закона, а не да апелират решението пред Върховния админнистратривен съд.
" Надявам се всички естествени медии да оповестят новината за извоюваното от мен дело заради извънредно високия публичен интерес към госпожа Десислава Иванчева и госпожа Биляна Петрова, който от дълго време надвиши границите на регион Младост и доближи национално, европейско и трансатлантическо равнище ", добави Кърджилов.
В решението съдът показва, че общинският съвет е бил задължен да обясни всички обстоятелства и условия преди да назначи новия кмет на региона. Това не е било направено.
СОС не е проучил дали Десислава Иванчева е упражнила властта си и е назначила човек, който да я замества, до момента в който тя е в ареста, написа съдът. Десислава Иванчева несъмнено е назначила собствен заместител и това е Петър Кърджилов.
На последващо място, общинският съвет не е изяснил дали арх. Румен Русев е бил заместник-кмет към 31 май м.г., с цел да бъде нараснал в кмет. Арх. Русев не е бил заместник-кмет към 31 май, тъй като е бил уволнен половин месец преди този момент от Иванчева с изцяло годна нейна заповед.
Петър Кърджилов обаче е бил настоящ заместник-кмет, който е замествал задържаната Биляна Петрова. След това с друга годна заповед Кърджилов е бил създаден и във краткотраен кмет на регион " Младост ".
Съдът афишира, че общинският съвет се е намесил нелегално в проблема с краткотрайния кмет на " Младост ". СОС е можел да се намеси, само че единствено в случай че Десислава Иванчева не е съумяла да дефинира собствен заместител.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР