Столичния Кмет Йорданка Фандъкова буквално се изгаври с директорката на

...
Столичния Кмет Йорданка Фандъкова буквално се изгаври с директорката на
Коментари Харесай

Фандъкова се гаври с възстановена от Съда - пак я уволнява!

Столичния Кмет Йорданка Фандъкова безусловно се изгаври с директорката на Детска градина № 151 ”Леда Милева” - гр.София, кв.Оборище Мирела Гошкарян, която преди Коледа на 23 декември 2021 година бе възобновена на работа с решение на Софийския градски съд. С нова заповед обаче градоначалникът я уволнява наново, считано от 05 януари 2022 година, с цел да назначи още веднъж на нейно място Вяра Богатева, която парадира с околните си връзки със Секретаря на Столична Община Венера Милова и зам.-кметът Мирослав Боршош, което е видно от профилът ѝ във фейсбук.



Основанието за уволнението е неуместно, а точно възобновяване на работа на нелегално уволнен чиновник - тоест Фандъкова сама е отменила заповедта си, с която на 23.12.2021 година приключва трудовия контракт на Богатева, заради завръщането на Гошкарян и по този начин на осн.чл.328 ал.1 т.8 от Кодекса на труда уволнява отново Гошкарян и връща Богатева.

Свързахме се с юриста на Мирела Гошкарян Кристиан Гьошев, който разяснява случилото се по този начин:

"Няма спор, че това уволняване е нелегално и насмешка с правовия ред в страната. Чудя се единствено кой ли малоумник е измислил тази тъпота, с която ще задържи известно време любимката на 5 родителя Вяра Богатева. Това е взаимен "удар " на Столична Община против отхвърли на Гошкарян да напусне поста под напън на 5-ма родителя и 3-ма учителя, назначени от Богатева. Само ще кажа, че кармата не не помни адреси и всеки един забъркан в тази подигравка с жена - майка на малко дете, ще си понесе заслуженото от Господ! "

На въпрос какво ще бъде подхванато, адв.Гьошев отговори: "На първо време е редно да създадем искане до Кмета да поправи тази неправда. Ако не го стори - Съдът ще го направи. Явно той е органът, който ще въздаде справедливостта, като това евентуално е и задачата на всички забъркани - отсрочване на едно вероятно дело за допустимо най-вече време Гошкарян да не е шеф. Вашата медия знае, че имах сходен случай на наново уволнен чиновник, след възобновяване от съда - госпожа Павлина Иванова - шеф на учебното заведение в село Николаевка, Община Суворово. Съдът наново я върна и тя към този момент си работи, само че пред угрозата локалната власт да упорства за закриване на учебното заведение. "

Попитан дали доверителката му ще търси обезщетение в случай че отново бъде върната на работа от Съда, юристът сподели: "Обезщетение ще бъде потърсено персонално от Кметът Фандъкова - издател на уволнителната заповед, защото се касае за корист с права и то ще е в размер на всички заплати за интервала, в който се води вероятно дело и клиентката ми е без работа, а освен в размер на 6 заплати, както е в този момент. Надявам се тогава 5-те родителя, подкрепящи Вяра Богатева да извадят тези пари от джоба си и да ги платят, с цел да покажат признателност към Йорданка Фандъкова за това уволняване и обич към обичаната им краткотрайна директорка Богатева. "

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР