Столичните организации на БСП продължават с номинациите си за районни

...
Столичните организации на БСП продължават с номинациите си за районни
Коментари Харесай

БСП залага на млади кандидат-кметове в София

Столичните организации на Българска социалистическа партия не престават с номинациите си за районни кметове. След като предходната седмица станаха ясни шест имена, които влизат в изборната конкуренция, социалистите показаха претендентите си в още няколко региона.

Настоящият общински консултант Николай Николов е номинацията за кмет на " Красно село ", реши партийната конференция. Той е на 32 години и е ръководител на организацията на Българска социалистическа партия в региона. " Знам какви са проблемите и имам съответни оферти за разрешаването им. " Красно село " може и заслужава доста повече! ", съобщи Николов.

На 33 години е и кандидат-кметът в " Слатина " - икономистът Димитър Главинов е управител в огромна застрахователна компания и също твърди, че може да усъвършенства живота в региона. За кметското място в регион " Витоша " ще се бори Александър Кьосовски. 35-годишният финансист е финансист съветник по европейски стратегии.

Надпреварата в " Триадица " ще води 50-годишният Александър Вачев. Той е икономист информатик, специалист в региона на сигурността. В " Илинден " социалистите се стопираха на 44-годишния Георги Томов, който е бизнесмен в областта на търговията и услугите. В " Средец " Българска социалистическа партия ще разчита на Иван Виделов, 41-годишен магистър по национална сигурност.

Още един общински консултант от Българска социалистическа партия получи номинация за кмет - Борис Цветков е кандидатурата в регион " Искър ". Районната организация реши да поддържа за трети мандат кмета на село Бусманци Стефан Станоев.

Навръх рождения си ден водачът на Българска социалистическа партия в София Калоян Паргов бе на партийната конференция на Българска социалистическа партия в регион " Лозенец ". Социалистите го посрещнаха с торта, след което минаха към дневния ред. Районната организация уточни Николай Велчев за собствен претендент за кмет на " Лозенец ".

" София се развива на две скорости - всичко за центъра, а крайните квартали остават на втори проект. Градът продължава да се развива по проектите от 70-те и 80-те години на предишния век - София на лъчовете. Новата ни философия значи друг градоустройствен модел на столицата. София на ринговото обмисляне ", акцентира Паргов. Той означи, че в бюджета на София единствено от налога върху недвижимото имущество на жителите на " Лозенец " влизат 8 млн. лева Още 15 милиона лв. внасят лозенчани от такса битови боклуци. " Общо 23 милиона лв. влизат в бюджета на столицата от живеещите в " Лозенец " единствено по тези две пера. Логичният въпрос, който слагат всички от квартала, е къде отиват тези пари и за какво не се връщат при тях ", добави той.

Очаквано доста партийни организации предлагат водача на Българска социалистическа партия в София за кмет на столицата. Оказа се, че има партийни организации, които са подготвени да поддържат Мая Манолова за кмет на София. В телевизионно изявление през вчерашния ден тя изяви подготвеност да се включи в изборната конкуренция и разгласи, че ще се кандидатира за кмет, в случай че ръководещите " ядосат жителите и не престават да се подиграват с вота на гласоподавателите ". Междувременно омбудсманът се закани да подаде тъжба в Конституционния съд против Закона за дивото къмпингуване.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР