Столичните организации на БСП и Българския антифашистки съюз излязоха с

...
Столичните организации на БСП и Българския антифашистки съюз излязоха с
Коментари Харесай

Левицата е против премахването на Паметника на Съветската армия

Столичните организации на Българска социалистическа партия и Българския антифашистки съюз излязоха с остри заявления против следващата акция за унищожаване на Паметника на Съветската войска от центъра на София. В петък стана ясно, че кметът на регион " Средец " Трайчо Трайков (Демократична България) ще разпореди процедура по преместването на монумента, макар че последното решение за това би трябвало да бъде взето от общинските съветници.

По този мотив от Българска социалистическа партия в София незабавно излязоха с декларация, в която още веднъж удостоверяват безапелационна позиция, че водената в продължение на три десетилетия нападателна война против Паметника на Съветската войска е път към давност на най-мрачните времена от ХХ век - Втората международна война.

" След неуспеха на ликвидационните викове на незначителна група от гневни русофоби, през днешния ден се повдига въпросът за премахването на Паметника на Съветската войска! Повдига се от кмета на регион Средец, Трайчо Трайков, макар че господин кметът добре знае, че тематиката е отвън неговата подготвеност. И все пак той си позволява да подхваща акции и да постанова решения, целящи да ерозират българо-руските връзки ", се споделя в позицията на социалистите.

С декларация излязоха и от БАС в столицата в която се приканват създателите на акцията да се научат да строят преди да разрушават това, което не схващат.

" Талибаните по целия свят са идентични! Не обичат монументи и свидетелства за това какво е ставало в предишното и изключително за неща, които не схващат ", се споделя в документа. В него се напомня, че Трайков не е построил детска градина, парк, монумент или жилище за обществено слаби, само че с лекост харчи пари да отстранява монументи. " Не може да чакаме от него да се грижи за тротоарите и улиците, за противозаконните обекти, за осветлението, за чистотата, за нови паркинги или съхранението на останалите архитектурни и исторически монументи в центъра на София, само че най-малко да не разрушава направеното ", молят още антифашистите.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР