Столичните общински съветниците ще поискат да бъде създадена междуведомствена група,

...
Столичните общински съветниците ще поискат да бъде създадена междуведомствена група,
Коментари Харесай

Проверка на състоянието и собствеността на хижите на Витоша ще поискат общинските съветници

Столичните общински съветниците ще изискат да бъде основана междуведомствена група, която да включва техни представители и служите на дирекция " Природен парк Витоша ". Задачата й ще бъде да ревизира положението и собствеността на всички хижи на Витоша. Това се разбра от днешното съвещание на краткотрайната комисия за Витоша в общинския съвет.

Същевременно кметът на София Йорданка Фандъкова е упълномощила на кмета на регион " Витоша " Теодор Петков да да сътвори комисия от чиновници на районната администрация и на Държавната организация за метрологичен и механически контрол. Тя ще да инспектира положението всички лифтове и влекове в планината.

В случаи, че инспекциите покажат, че някои от оборудванията са рискови, кметът на София може да изиска ремонтирането или премахването им. Същевременно през днешния ден в изявление Фандъкова уточни, че развиването на зимния туризъм е допустимо само със градежа на спортни уреди.

Искането на Фандъкова е във връзка прекъсването на лифта на над Симеоново поради обледяване в събота. Лифтът, както и множеството уреди в планината са благосъстоятелност на сдружението " Витоша ски ".

След прекъсването на лифта по автобусна линия 66 беше пуснат един спомагателен рейс. По искане на Фандъкова спомагателният рейс ще се движи по линията всеки уикенд. Така инвервалът на придвижването му ще бъде понижен на половина до 30 минути. Освен този рейс общината ще обезпечава и един авариен.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР