Столичните общински съветници ще решават на кои 64 места центъра

...
Столичните общински съветници ще решават на кои 64 места центъра
Коментари Харесай

На 64 места в София ще бъдат поставени зарядни станци за електромобили

Столичните общински съветници ще вземат решение на кои 64 места центъра на София да бъдат сложени зарядни станции за електрически коли. Това се схваща от отчет вне от основният проектант на София Здравко Здравков, който ще бъде гласуван на съвещанието на Столичния общински съвет в четвъртък.

Колко тъкмо зарядни станции ще бъдат сложени, каква ще бъде общата сума и кой ще ги сложи, ще се взема решение на идващ стадий. Предложението е в съгласие с " Център за градска подвижност " и през днешния ден бе признато от комисията по инженерна инфраструктура и енергийно обмисляне към общинския съвет.

Тепърва ще се взема решение какви и какъв брой станции ще бъдат сложени на тези 64 места, сподели пред " Дневник " общинският консултант Симеон Славчев. По думите му следва и да бъде избрана цената на плана, както и по какъв метод ще бъде осъществен и употребен. Една от опциите е отдаването на концесия, както бе направено с велосипедите, сподели Славчев.

Той изясни и че в Столичната община се възнамерява и слагането на още станции в София, които да бъдат употребявани от градския превоз по линиите, по които ще се движат електробуси.

В края на август Столичната община разгласи социална поръчка за 22 млн. лв. за пазаруването на 20 електробуса. Техническите предложения ще бъдат отворени при започване на октомври.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР