Столичните джипита искат потребителската такса да се увеличи от 2,90

...
Столичните джипита искат потребителската такса да се увеличи от 2,90
Коментари Харесай

Личните лекари искат пациентите да плащат по 5.10 лв. такса

Столичните джипита желаят потребителската такса да се усили от 2,90 на 5,10 лева Освен това упорстват за понижаване на административната тежест в работата им, заяви за Дарик доктор Георги Миндов, ръководител на столичната гилдия на общопрактикуващите лекари. 

Потребителската такса за посещаване при джипи още веднъж да се обвърже като % от минималната работна заплата, е едно от настояванията на лекарите. Д-р Миндов напомни, че таксата за посещаване при джипи е 2.90 лв. към този момент поредна година - формирата е въз основата на минималната работна заплата през 2012 година - 290 лева

„ През 2012 година за 290 лв. можеше да си наемеш човек по 8 часа да ти работи. Сега можеш ли? Трябва да му дадеш 510 лева И осигуровките си моите сътрудници ги заплащат не върху 290 лв., а върху 510. И какво се получава – ние работим на цени от 2012 година. Дайте тогава да се върнем, в случай че желаете в 2000 година! Няма по какъв начин да просъществуваме по този начин, това е нонсенс ”, разяснява доктор Миндов.

Друго искане на общопрактикуващите лекари е да се улесни процедурата, по която им се доплаща разликата в потребителската такса за пенсионерите.

„ Чашата на търпението преля, откакто вкараха без публично разискване обвързване да даваме доклади с номерата на касовите бележки за потребителските такси за пенсионерите. Има един номер на касовата записка, който към този момент би трябвало да вкарваме и отчитаме в края на месеца в здравната каса и министерството, след което да получим трансфер от министерството към касата, което се случва след неразбираем брой месеци. В момента отново ги бавят. Януари преведоха парите от септември до ноември. Сега още не са ни ги превели за декември ”, оплака се ръководителят на столичната гилдия на общопрактикуващите лекари.
 

 

Дарик
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР