Столични полицаи задържаха 35-годишен мъж, заподозрян, че е строшил прозореца

...
Столични полицаи задържаха 35-годишен мъж, заподозрян, че е строшил прозореца
Коментари Харесай

Арестуваха 35-годишен мъж за строшения прозорец на Софийската синагога

Столични служители на реда задържаха 35-годишен мъж, обвинен, че е строшил прозореца на Софийската синагога на 19 януари.
 Строшиха прозорец на Софийската синагога
Мъжът е открит в хода на подхванатите оперативно – издирвателни дейности. Той е отведен в Трето районно управление (на МВР), където се обясняват претекстовете за осъщественото действие, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

Предстои отчет на материалите в Софийска районна прокуратура, съобщават още от полицията.

Инцидентът самичък по себе си е извънредно притеснителен, само че цялостното неявяване на реакция от страна на минувачите по улицата е още по-притеснително, разяснява през вчерашния ден ръководителят на ОЕБ " Шалом " доцент доктор Александър Оскар.

Безопасността на хората от общността сега е най-важна и ще работим дружно с органите на реда и способените институции в страната тя да бъде обезпечена. Не можем да се примирим, че в България езикът на омразата към този момент има физически прояви с директни похищения върху еврейска комунална благосъстоятелност, сподели още доц. доктор Александър Оскар.

Днес Главното мюфтийство остро осъди похищението над Централната Софийска синагога.

19 януари /шабат/ е специфичен за израелтяните, означават от мюфтийството, показват безпокойствие от случилото се и остро осъждат " този вандалски акт на непоносимост и религиозна ненавист към малцинствените религиозни общности. "

Мюфтийството акцентира, че към момента не са открити отговорните за бруталното нахлуване против посетителите на джамията " Кадъ Сейфуллах Ефенди " /Баня башъ/, което се е случило на 21 май 2011 година

Искрено се надяваме, че този път причинителят ще бъде открит и ще отговори пред съда за действията си. Подобни вандалски прояви се случват не рядко, наливат масло в огъня и унищожават съществено мира и спокойствието в Родината ни, безапелационни са от Главното мюфтийство.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР