Столичната топлофикация вече е превела на Булгаргаз 7 млн. лв.

...
Столичната топлофикация вече е превела на Булгаргаз 7 млн. лв.
Коментари Харесай

Топлофикация щяла да се издължи за газа с пари от изравнителните сметки

Столичната топлофикация към този момент е превела на " Булгаргаз " 7 млн. лева от забавените заплащания по сметките за газ, а до края на август счита да погаси още 36 млн. лева, които чака да постъпят в касите й от изравнителните сметки за парно. Това разяснява говорителката на общинското сдружение Елизабет Павлова пред " Фокус ".

Преди седмица стана ясно, че държавният газов снабдител е завел правосъден иск против " Топлофикация София " поради насъбран близо 120 млн. лева дълг от неплащани от година сметки за природен газ. Претенцията на " Булгаргаз " бе за 35 млн. лева, само че искът може да бъде отдръпнат, в случай че претендираната сума бъде изплатена до края на август, а през септември погаси още 65 млн. лева Сега Павлова сподели, че топлофикацията разчита на приходите от изравнителните сметки, с цел да уреди отговорностите си за потребения природен газ.

Според изказванията на шефа на общинското сдружение Кремен Георгиев от изравнителните сметки се чакат 10 млн. лева Това обаче е надалеч под търсената от " Булгаргаз " сума. По думите на Елизабет Павлова следващият газов дълг е насъбран, тъй като през последните месеци на отоплителния сезон софиянци забавили заплащанията си в очакване на изравнителните сметки. " Това докара до забавянето на заплащанията ни към " Булгаргаз ", сподели говорителката на топлоснабдителното сдружение.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР