Столичната РЗИ се е свързала с председателя на Народното събрание

...
Столичната РЗИ се е свързала с председателя на Народното събрание
Коментари Харесай

РЗИ напомня на карантинирания Костадинов: При поява на публично събитие - съд

Столичната РЗИ се е свързала с ръководителя на Народното събрание Никола Минчев и има към този момент лист на Това заяви пред bTV шефът на инспекцията доктор Данчо Пенчев.

Той изясни, че всички участвали на КСНС, като се изключи Кристиян Вигенин, който е боледувал преди по-малко от три месеца, ще са под карантина за 7 дни.

Пенчев уточни, че за лицата със приключен имунизационен развой и с бустерна доза карантината става 5 дни. Директорът на РЗИ посочи, че те би трябвало да си направя тест след 72 часа, като резултатът автоматизирано се нанася в системата и карантината им се понижава. По негови думи в тази ситуация с президента това значи, че карантината му би трябвало да отпадне на 16 януари.
 28 души са карантинираните след КСНС
28 души са карантинираните след КСНС

Кунчев вижда три аргументи за растежа на броя приети в болница, макар че са с ваксина

Пенчев разясни, че РЗИ смята 11 януари за датата на в началото събитие и оттогава стартират да оперират със периоди и дейности. Списъкът на контактните лица също е бил подаден на 11.

Относно шефът на СРЗИ акцентира, че той също е под карантина и е осведомен за това.

" Органите на Министерство на вътрешните работи са тези, които ревизират лицата под карантина. Ако се появи на обществено събитие, следват административни ограничения, може да се стигне до съд " , предизвести Пенчев.

Припомняме, през днешния ден партия " Възраждане " провежда народен митинг против зеления документ. Организаторите се заканват на демонстрацията да участват към 10 000 души от цялата страна.

След съвещанието на КСНС през вчерашния ден стана ясно, че а президентът, министър председателят, министри и депутати би трябвало да са под карантина. Министерството на здравеопазването пък излезe с нова заповед, в която срокът за от 14 на 10 дни, а изолацията при контакт - от 10 на 7 дни.
 След „ Ковид “ КСНС: Костадинов би се изолирал, в случай че РЗИ го накарат
След „ Ковид “ КСНС: Костадинов би се изолирал, в случай че РЗИ го накарат

Лидерът на " Възраждане " си направил тест, резултатът е отрицателен
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР